• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Нерегламентирано сметище край околовръстния път на Чирпан създава проблеми от години

Нерегламентирано сметище край околовръстния път на Чирпан създава проблеми от години

/КРОСС/ За незаконно сметище край околовръстния път на Чирпан сигнализираха наши зрители. Боклуци са осеяли участъци около пътя, създават проблеми и представляват изключително грозна гледка.

Близо километър от околовръстния път на Чирпан е осеян с отпадъци. Като временно решение общината е направила насип.

"Проблемът е от много години. Община Чирпан се мъчи да вземе някакво решение, като направи временен насип с хумус на пръст, понеже хумусният слой бе изчистен от многогодишното почистване на това нрегламентирано сметище. Това е първата крачка, която се опиваме да направим, за да се опитам да спрем това масово изхвърляне на отпадъците", коментира пред БНТ Румен Тунанов - заместник-кмет на Община Чирпан.

Общината планира също така да постави мантинели от двете страни на пътя, в момента върви процедура по набиране на оферти. Въпреки поставените табели и глобите не спират жителите на квартала да хвърлят отпадъци. Наетата фирма за охрана стои през по-голямата част от деня, но не може да се спре

Има наета фирма за охрана, която да наблюдава участъка, включително и полицаи патрулират през деня. Когато има охрана, нищо не се случва, когато няма - хората продължават да хвърлят, разказа заместник-кметът. Има и установени нарушители.

"Има написани актове, АУАН-и. След това наказателните постановления лично аз съм ги издал да влязат в сила, но след връчването им се оказва, че лицата са малолетни или непълнолетни. Родителите им знаят, че на тях не може да им се наложи глоба и всичко свършва с мъмрене или забележка", посочи Румен Тунанов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Марко

Каква охрана?! Какви 5 лв?! Никога не е имало охрана, както и насипите не са с хумусна почва, а разтрошен стар асфалт. Който иска може да отиде и да го види с очите си.

31.01.2023 20:41:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.