• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Нов наръчник ще помага на българите, работещи в ЕС

Нов наръчник ще помага на българите, работещи в ЕС

/КРОСС/ Информационният център на Европейския съюз предлага на българите, желаещи работа в чужбина, информационна помощ преди предприемане на голямата стъпка към промяната. На обучителен семинар в представителството на Европейската комисия в България представители на съответните институции от България и чужбина обединиха усилия в опит да информират по-добре над 50 граждани, желаещи да упражнят трудовите си права в ЕС.

Ася Кавръкова, директор на Европейската служба за гражданско действие, откри форума с обяснението, че родните фондации разполагат с над 60 юристи, представители в страни от цял свят, към които всеки българин в чужбина може да се обърне при каквато и да е нужда. Стана ясно, че те работят на пълни обороти с по 20 000 въпроса на месец от цяла Европа.

Като част от проекта страната ни е подготвила практическо ръководство за пътуване и работа в чужбина. Информацията е приложима за всяка страна членка на ЕС, с акцент върху Великобритания, Белгия и Италия.

В ръководството българите могат да научат пълния списък на документите, които са им нужни за намиране на работа извън страната, както и към кои институции могат да се обърнат извън България в случай на нужда. Наръчникът осигурява и представа за това какви здравни осигуровки важат в страните членки на ЕС, както и кога и как трябва да регистрираме автомобила си в чужбина и на какво обществено осигуряване имаме право. За отделните страни членки е представена и информация за превозните средства в нея, възможностите за гласуване при избори в България, опериране с банкова сметка по системата на съответната държава, както и подаване на жалби при нарушение на човешките ни права, предава News.bg.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.