• 26 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

"Българската Коледа" събра 2 163 004 лв.

"Българската Коледа" събра 2 163 004 лв.

/КРОСС/ "Българската Коледа" 2013/2014 успя да събере 2 163 004 лв. Резултатите от XI-то издание на благотворителната инициатива обяви президентът Росен Плевнелиев в Александровска болница. От тях с близо 950 000 лв. дарителите са подкрепили 524 деца, повечето от тях страдат от вродена глухота.

Закупени са лекарства на стойност 220 000 лв., 276 000 лв. са отишли за рехабилитация. Над 1 200 000 лв. са отишли за апаратура за над 30 болници.

„Инициативата ни помага да осъзнаем колко голяма е силата на проявената човешка съпричастност и доброта и че подаването на ръка на пострадалите осмисля живота ни", каза Плевнелиев

Държавният глава обясни, че инициативата има амбицията да подобри здравето на българските деца като насърчи отговорното дарителство. „Преди година решихме заедно да насочим усилията към зрението и слуха на децата", поясни Плевнелиев.

Той изтъкна, че е горд от резултатите, които се отчитат днес са много обещаващи. „Тези заболявания се развиват в ранна детска възраст. Малките деца не знаят, че те не виждат, те не се оплакват. За проблемите им научаваме на по-късен етап. За зрителните проблеми се разбира, когато деца тръгнат на училище, което е фатално късно. „Българската коледа" си постави за цел да подпомогне болниците в страната за ранна диагностика и лечение на тези заболявания", допълни още Плевнелиев.

Той обясни, че сетивата са връзката между човека и света, те дават възможност на детето да постигне пълния си потенциал, за съжаление някои деца още от раждането са застрашени да загубят слуха и зрението си. „Заедно гледаме напред и ще работим следващата кампания да бъде все така полезна и да си кажем в бъдеще всички заедно, че свършихме не едно, а много добри дела", посочи още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.