• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Продължава издирването на двете изчезнали деца след потопа в „Аспарухово”

Продължава издирването на двете изчезнали деца след потопа в „Аспарухово”

/КРОСС/ Информация за двете деца - 2-годишно момиченце и 6-годишният Марин, които са в неизвестност след потопа във Варна, все още няма.

В издирвателните дейности ще се включат както от полицията, така и от „Гражданска защита" и екипите на пожарната. Те отново ще тръгнат по следите на двете деца, които изчезнаха в нищото в нощта на природното бедствие, съобщава Нова телевизия.

Възстановяването на квартал „Аспарухово" след голямата приливна вълна продължава и днес. Работа започва и екип от психолози, детски психиатри и психотерапевти. Специалистите ще оказват помощ на пострадалите, които са под стрес вследствие на трагедията през последните няколко дни. Очаква се доброволци да дойдат и днес и да се включат в помощ на пострадалите.

Продължават огледите и срещите на общински служители по домовете с хората в района. Съставена е комисия, която да направи оценка и на състоянието на общинската собственост и инфраструктура.

Осигурена е допълнителна техника за почистване. Поетапно ще заработи и малогабаритна техника, която да влезе в малките улички и труднодостъпните места.

Пострадалите деца и техните родители ще имат възможност да подадат молби за еднократна финансова помощ в размер на до 325 лева. Молбите се подават в социалната служба в квартал „Аспарухово". На хората с пострадали имоти са раздадени декларации за описване на разрушено имущество. Очаква се днес екипи на Регионалната дирекция за национален строителен контрол да започват огледи на пострадалите сгради с нарушена конструкция, за да се установи дали са опасни за живеещите в тях.

Снимка: Булфото, всички права запазени

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.