• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Анаболите и марихуаната не са причина за убийството, извършено от 18-годишния Димитър

Анаболите и марихуаната не са причина за убийството, извършено от 18-годишния Димитър

/КРОСС/Вчера Окръжният съд в Добич постанови постоянна мярка задържане под стража  за Димитър Балабанов. 18-годишният преби до смърт баща си. Майка му е в реанимация с опасност за живота, след като посегна и на нея.

В съдебната зала младежът изглеждаше неадекватен. Пред съдията заяви, че баща му го тъпчел с наркотици. Повдигнато му е обвинение е за умишлено причиняване на тежка телесна повреда, но не и за смърт.

„Той не е целял това. Поне засега това е обвинението. Знаете, че има такива работни обвинения. По-нататък, ако се докаже, че действително е целял убийство, тогава обвинението ще бъде променено", обясни прокурор Радослав Бухчев.

Тепърва предстои съдебно-психиатрична експертиза, която да докаже дали Димитър е съзнавал действията си.

Родителите завели Димитър на преглед в събота сутринта. При прегледа става ясно, че е употребявал наркотици - амфетамини и марихуана. След спешното отделение младежът е настанен в токсикологията. Точно там се е разиграла и голямата трагедия.

Момчето било на системи. Майката решава да остане при него, а бащата си тръгва, заедно с дежурната лекарка. Тогава от стаята се чуват викове. Бащата и медикът се връщат и виждат, че синът започва да бие майка си. Бащата се втурва да ги разтърва. Агресията се насочва към него. Младежът му нанася няколко тежки удара, поваля го на земята и започва да го рита по главата. Бащата почива на място.

Лекарите трябва да установят и дали Димитър има психично заболяване или въздействие на медикаменти са провокирали 18-годишния Димитър Балабанов да посегне на родителите си.

„При анаболните стероиди крайният ефект е повишаване на нивата на тестостерона. Това би могло да отпуши такава агресия, но в никакъв случай не може да я предизвика, а да я засили, ако тя е налична", коментира пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров. „За да се случи това, по този начин - явно в това семейство има някаква история на насилие".

Твърде вероятно е в малък град скандалите и агресията да са били прикривани от останалите, смята Тодоров. "Така или иначе случилото се показа недвусмислено, че в това семейство е имало сериозни проблеми".

По думите на специалиста приемането на марихуана, което потвърдиха медицинските изследвания, не може да отпуши избухването на Димитър. Поведението му може да бъде обяснено, но не и оправдано с това, че е приемал наркотици, отбеляза психологът. Според Тодоров това, че младежът обвинява баща си, че го е тъпкал с наркотици, показва колко безскрупулен е той и че иска да се спаси.

Целия разговор с криминалния психолог и подробности за случая ще научите от видеото.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.