• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Правителството предостави три концесии за добив на строителни материали

Правителството предостави три концесии за добив на строителни материали

София /КРОСС/ Правителството предостави три концесии за добив на строителни материали.
Мрамори ще бъдат добивани от находищата "Водицата" край с. Ново Лески в община Хаджидимово, и "Фатово" в община Смолян. Концесионерите - "Пирин Кам" ООД и "Виастройинженеринг", ще разработват кариерите за период от 25 и 30 години. Предвижданите инвестиции по първата концесия са за над 1 млн. лв., а постъпленията от концесионни плащания се очаква да надхвърлят 600 хил. лв. Тези параметри по втората концесия са съответно 143 хил. лв. и близо 942 хил. лв.
"Вега - 3" ЕООД получи 35-годишна концесия за добив на пясъци и чакъли от находище "Лозята". То се намира в землището на гр. Ветрен, област Пазарджик. Предвижда се размерът на инвестициите за срока на концесията да надхвърли 393 хил. лв., а на концесионните плащания - 6,4 млн. лв. (с ДДС).
На заседанието си днес правителството одобри и издаването от министъра на икономиката и енергетиката на две разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства.
Първото е за "Върба-Батанци"АД, което ще изследва площта "Белоградчик" за метални полезни изкопаеми. Теренът се намира на територията на област Видин. Разрешението ще бъде предоставено на дружеството за три години. Минималните инвестиции, които ще бъдат направени за този срок, са за 745 хил. лв. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 50 хил. лв.
"Хидробетон" ООД ще проучва възможностите за добив на строителни материали в площта "Хидро-изток", разположена в землището на с. Студена, община Перник. Разрешението се дава за срок от една година. Минималният очакван размер на инвестициите е над 35 хил. лв. Стойността на мероприятията по опазване на околната среда е 3550 лв.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.