• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Татяна Дончева: Без ДПС в следващото управление

Татяна Дончева: Без ДПС в следващото управление

/КРОСС/Бойко Борисов, като представител на латиноамериканската школа, ще си „къса" ризата и ще се опита да ни убеди, че без него няма как ситуацията в държавата да се оправи. Войводите от ВМРО и НФСБ ще се опитат да ни убедят, че е нужно създаването на правителство на националното спасение и така нататък. А Бареков обещава 1 милион работни места в същата сценка.

Така според Татяна Дончева ще изглежда предизборната кампания, която започва официално в началото на септември. Със започването на предизборната кампания за предстоящите избори и започваме да наблюдаваме постановките на различните партии като представители образно казано на различни театрални школи, смята Дончева. 

В интервю за bTV лидерът на "Движение 21" се обяви срещу идеята за обединяване на НАП и Агенция „Митници", лансирана от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според нея трябва да се реши въпросът с контрабандата, особено при вътрешнообщностните доставки, които на практика убиват българския бизнес. Дончева посочи, че смените в митниците са били наложителни, след като за шеф на мобилните групи е бил назначен човек с присъда в Германия. Но, по дучите й, едва ли точно Ваньо Танов е човекът, който ще промени нещата, предвид връзките му с ГЕРБ.

Дончева разкритикува политиците заради истерията около въпроса има ли дупка в бюджета или не. 

Очевидно има проблем на някакво ниво в държавната администрация, тъй като в един момент информацията за финансовото и икономическото състояние на страната и на финансовия министър и правителството им се представяше информация, която не кореспондира на истината. Факт е, че кабинетът „Орешарски" не се справи със събирането на плануваните приходи и е факт, че те не отчетоха правилно ситуацията в държавата. „Движение 21" предлага един друг поглед върху ситуацията. Лоша или добра, тя е такава и според нас трябва да се съсредоточим върху големите проблеми в държавата и всички партии би трябвало да се обединят около решаването им, каза Дончева.

Татяна Дончева бе категорична, че в следващото управление не трябва да попадат хора от ДПС, тъй като тяхното влияние в политиката и икономиката на страната е твърде голямо в последните години. Това обаче не означава, че не трябва да участват етнически турци в изпълнителната власт, но те не трябва да са свързани с ДПС, уточни тя. ГЕРБ няма никакъв интерес да си партнират с ДПС, нито тактически, нито практически и само биха загубили от едно такова партньорство, допълни Дончева. 

Тестът КТБ продължава. Аз продължавам да твърдя, че има екипи, които продължават да работят по оздравяването на банката и това ще се види и в листите на „Движение 21", каза Дончева. Според нея задкулисието иска КТБ да бъде затворена, защото не иска голяма част от тайните пазени в банката на излязат наяве. Също така има различни кръгове и бизнесмени, които искат чрез фалирането на тази финансова институция да си спестят плащането на определени заеми взети от нея, коментира още Татяна Дончева. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.