• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

БСП – София настоява за законови промени, за да се спасят парите на "Топлофикация" в КТБ

БСП – София настоява за законови промени, за да се спасят парите на "Топлофикация" в КТБ

/КРОСС/Столичният общински съвет реши на 6-и ноември "Топлофикация-София" да продаде изцяло вземанията си към КТБ, които възлизат на 80 милиона лева. Оформянето на договора за цесия беше възложено на общинските комисии по финанси и стопанска политика. Според председателя на Градският съвет на БСП - София Калоян Паргов, заседание на двете комисии все още няма, очаква се те да се съберат едва днес.

Това решение на 6-ти ноември беше просто проформа решение, което трябваше да покаже ангажираност и желание за справяне с проблема. Две-три седмици преди тази дата и държавни, и частни дружества търсеха възможности да спасят депозитите и вложенията си в банката, заяви Паргов пред БНР.

Според него решението за цесия е трябвало да се вземе много по-рано.

Ние взехме решението точно на датата, на която БНБ отне лиценза на КТБ, което обезсмисля нашето решение. Единственият правилен ход и за това сме водили разговор с депутатите от "БСП лява България" в НС, е допълнение към законопроекта, който Министерството на финансите внася за КТБ. В него, доколкото знам, се предвиждат клаузи МФ да поеме изплащането на тези вложения към държавните дружества, като после то ще си ги търси. Там да бъде записано, че това се отнася и за общински търговски дружества, каквото е "Топлофикация", каза още Паргов. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Хей, Селски, а ще върне ли парите на банката бившия директор на "Топлофикацията", които е получавал всеки месец, затова, че държи там , в разплащателната сметка над 80 000 000 лв. Вътрешни хора споменават, че сумата била не лошо - 200 000 лв. за "сговорчивостта" си ! Хайде да спрем с популизма и измамната инерция ! Трябва да се чистят авгиевите обори ...!

17.11.2014 12:53:27

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.