• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Владимир Владимиров: Обвиненията към БДЖ са опит да се отклони дружеството от пътя, по който се движи

Владимир Владимиров: Обвиненията към БДЖ са опит да се отклони дружеството от пътя, по който се движи

/КРОСС/ Обвиненията към БДЖ са опит да се отклони дружеството от пътя, по който се движи. Това заяви изпълнителният директор на „Холдинг БДЖ" ЕАД, Владимир Владимиров, пред журналисти във връзка с обвинения в публичното пространство.

Световната статистика показва, че оцеляват по-малко от 30% от компаниите в състоянието, в което се намираше БДЖ. Към момента дружеството е извадено от фалит и продължаваме да следваме разработения от нас дългосрочен стратегически план, допълни още Владимиров.

„В БДЖ не е извършвана нерегламентирана доставка на електроенергия, дружеството не е ощетявано, напротив реализирана е икономия от около 1 млн. лв. месечно", отбеляза управителят на „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД, Пламен Пешаров.

През месец август миналата година е прекратена процедура по ЗОП за доставка на електроенергия. Поръчката е обявена ненавременно и съдържа дискриминационни условия в полза на определени фирми. По тази причина са извършени проучвания и анализи, които показват, че за нуждите на дружеството трябва да се продължи доставката на ток с цена, която да бъде близка с пазарните условия.

В така създадената ситуация варианти пред дружеството са или да се запазят отношения с предишния доставчик, или да се купува електроенергия от свободния пазар на цени два пъти по-високи.

В началото на седмицата са разпоредени проверки на обществените поръчки, много от които са от времето на служебния кабинет, допълни Пешаров като уточни, че при установяване на нарушения ще бъде изисквана дисциплинарна отговорност.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.