• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Психоанализа на международното положение

Психоанализа на международното положение

/КРОСС/ САЩ официално обявиха война на „Ислямска държава" и приготвиха пушките... на другите

САЩ са във война с ИД по същия начин, по който бяхме във война с Ал Каида и съюзниците є по света, заяви говорителят на Белия дом Джош Ърнест. "Ислямска държава в Ирак и Леванта", която след военните си успехи в Месопотамия успя да овладее огромни територии, петролни находища, обяви Халифат.

Безчинствата, апокалиптичната пропаганда, с която заливаха света, беше подминавана дълго време от Западна Европа и САЩ. Излишно е да говорим, че Вашингтон ефективно се размърда едва след като бяха убити американски граждани.

На другите може да им изглежда като закъсняла мярка, а на мен ми изглежда като първо посещение на Империята при психоаналитик.

Да приемем, че Халифатът е остатъчен навик от лошо поведение. Например в колата ти да е пълно с угарки. Угарките не са проблем. Пушенето е проблем, а угарките просто замърсяват луксозния ти автомобил. "Ислямската държава" е проекция на изключително циничната, манипулативна и грешна политика на САЩ в Близкия изток. Подкрепата на ислямистки движения, които се представяха за бойци за демокарция в арабския свят, се оказа директно финансиране на основите на днешния Халифат, който заплашва реално целия свят - не толкова с оръжие, колкото с идеология.

Днес САЩ най-накрая казаха „има проблем". В психоанализата се започва така. С признаването на проблема. Сега трябва да се пометат метастазите на лошата политика - ИД, а след това започва дългият път на превъзпитаването - отказът от пушене, метафорично казано. Не съм оптимист. Практиката в международното положение показва, че угарките просто се замитат под килима, проветрява се купето, за да се запали нова цигара. Пак метафорично казано.

Автор: Емил Спахийски за Труд

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.