• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

СДВР с нулева толерантност към нарушителите на пътя

СДВР с нулева толерантност към нарушителите на пътя

/КРОСС/ С приключване на сезона на отпуските и предстоящото начало на учебната година се очаква натоварване на пътното движение и засилване на трафика в столицата. С цел превенция на пътно-транспортния травматизъм, ръководството на СДВР е набелязало конкретни мерки, съобщават от МВР.

Част от тях е засилено полицейско присъствие в районите на учебните заведения, детските градини и пешеходните пътеки. Особено внимание ще се обръща на уязвимите участници в движението - възрастни хора, деца, ученици и велосипедисти.

За осигуряване на безопасността на пътя, ще бъде предприета и активна контролна дейност при спазване на принципа за „нулева толерантност" към нарушителите на Закона за движение по пътищата и упражняване на всички законови мерки за ограничаване на пътните инциденти.

Контролните органи ще бъдат безкомпромисни към тези, които с поведението си на пътното платно застрашават уязвимите участници в движението.

В рамките на превенцията на пътно-транспортния травматизъм, полицейски служители ще влязат и в класните стаи, за да припомнят основните правила за безопасно движение. Още веднъж от СДВР напомнят, че спазването им е еднакво задължение на всички участници в пътното движение.

От началото на годината са санкционирани 2 333 водачи, отнели предимство на пешеходци, а глобените пешеходци са 4 306. Пътно-транспортните произшествия с участието на пешеходци за периода са 410, от които 17 са загинали, а 391 - ранени. Пътните инциденти с велосипедисти от началото на годината са 71, загинал е 1, а 47 са ранените. На 283 колоездачи са наложени санкции по Закона за движение по пътищата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.