• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Джафер: Ситуацията изглежда като дежавю. И няма невинни

Джафер: Ситуацията изглежда като дежавю. И няма невинни

/КРОСС/Ситуацията изглежда като дежавю. Политическият въпрос е за липсващата реформа в системата - това е моята позиция и на тази на ДПС, каза в сутрешния блок на Нова Нигяр Джафер, депутат от ДПС, председател на здравната комисия в 42-ро НС. Истината е, че трябва да започнем разговор с широко политическо съгласие за здравната система. В годините няма невинни, за да стигнем до това състояние, но персонифицирането на вина не води до нищо добро, допълни д-р Джафер.

По закон имам отговорност и тя е на министъра на здравеопазването. Безспорно е, че през тази една година не видяхме никакви действия в посока промяна, репликира Десислава Атанасова, депутат от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването.

Тя се съгласи с д-р Джафер, че трябва политически консенсус, но допълни, че трябва и обществен такъв. могат да се водят разговори между политическите сили за това дали ще има доброволно, задължително или допълнително осигуряване, какви мерки ще се предложат на обществото, на съсловието и на лечебните заведения по отношение на контрола. 2 милиона са неосигурените български граждани, припомни д-р Атанасова. От една година нищо не се предприе по тази тема. С финансовия министър многократно съм говорила по тази тема, допълни тя и обобщи: Една година администрацията се лута, подхвърлят се някакви идеи от здравния министър, в последствие те се опровергават от политически натоварените лица...

Бяха допуснати много грешки и бяха направени откровени глупости от години насам, призна д-р Джафер и повтори: Виновни са всички. Според нея има няколко стъпки, които трябва да се направят и първата от тях е промяна на финансирането.

До тук обаче със съгласието между представителите на ГЕРБ и ДПС. Джафер и Атанасова продължиха със спор чия вина е по-голяма и в какво се изразява тя. Десислава Атанасова обвини управляващите, че са взели пари от здравеопазването и са ги дали за пенсии, а Нигяр Джафер напомни на колежката си, че са били принудени да изпълняват бюджета на ГЕРБ. Ако ГЕРБ не бяха изхарчили онези 1,4 млрд. лева от здравните вноски, сега нямаше да има криза, каза още депутатът от ДПС.

От БСП са отказали участие.

Според д-р Джафер няма да се стигне до масова ефективна стачка. Надявам се да има решение на проблема и да има актуализация.

Джафер каза: Да, дефицит в системата има. А по отношение на разминаването между позицията на БСП и ДПС от една страна и тази на премиера Пламен Орешарски тя каза, че това е вечният спор между медици и финансисти. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не е верно, че има 2 млн. неосигурени български граждани! В НЗОК си водят 2 млн. неосигурени - не плащащи за осигуровки точно в тая каса, но и не ползващи услугите на точно тая мародерска, грабитеска, унижаваща и убийствена КАСИЧКА за "джобни разходи" на българската червена мутро-милиционеро-ченгесарска олигархия и слугуващия й държавен и политиканстващ башибозук! Не ви щат ни "меда", ни "жилото"!

11.07.2014 13:03:42

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.