• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Български добровлец в Африка: Не е изключена възможността ебола да дойде и у нас

Български добровлец в Африка: Не е изключена възможността ебола да дойде и у нас

/КРОСС/ "Решението да отида като доброволец в епицентъра на епидемията от ебола в Африка през март месец беше на базата на добрата съвместна работа, която имах с „Лекари без граници"." Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Стефан Йосифов, доброволец.

"Всички знаем опасността, която представлява вируса, но никой не предполагаше в началото какви ще се окажат мащабите на епидемията и колко много ще се разрасне тя. След като един продавач на пазара заболя от ебола и впоследствие почина, ние трябваше да изследваме след това мястото, където е живял, възможните огнища, където вероятно е възникнала епидемията - и това са по принцип част от мерките, които се предприемат при подобни случаи. След като се разбра пред какъв вид вирус сме изпразени бяха взети естествено всички предпазни мерки, за да се намали до минимум възможността лекарите и доброволците да се заразим докато лекуваме заболелите", разказа той.

Стефан Йосифов добави, че съвсем естествено има и заболели, които са се излекували от болестта, след като организмът им успява да създаде достатъчно антитела, за да се пребори с вируса.

Според него възможността ебола да дойде на наша територия не е съвсем изключена, защото инкубационния период на болестта е около 20 дни, през което време човек изглежда напълно здрав.

Все пак Стефан Йосифов отбеляза, че на летищата из цяла Европа са взети сериозни предохранителни и проверяващи мерки, за да се намали до минимум възможността някой заразен гражданин да пренесе вируса на територията на страната, в която е отишъл.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.