• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Лютви Местан: Срещата с Ердоган е нещо съвършено естествено

Лютви Местан: Срещата с Ердоган е нещо съвършено естествено

/КРОСС/ „Основният акцент на нашето предизборно говорене, като политическа сила, е да представя интересите на оцеляващите. Самата политическа битка също е битка за оцеляване, но ние залагаме на концепцията за оцеляване в развитието." Това заяви в предаването „120 минути" по бТВ лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Движа се с един шофьор и четирима души охрана. Това решение обаче не е мое и не знам какво седи в основата на това НСО да реши да имам толкова голяма охрана. Тази охрана е от близо година и аз нямам привилегията да знам кои са реалните основания за нея. Това е класифицирана информация, до която няма как да имам достъп. Охраната е нещо на което не бива да се гледа като на някакъв атрибут на властта. Тя означава ограничена свобода и не пожелавам никому да бъде в такъв режим. Чакам с нетърпение момента, в който новият началник на НСО ще ме покани и ще премахне охраната. Това е тежко изпитание за мен и за семейството ми", отговори той на въпрос за личната си охрана и сигналите за заплахи за живота му.

„Тезата за „Всички срещу ДПС" е в основата на виждането ,че ДПС е етническа партия, застрашаваща сигурността на страната. Като цяло държавната политика е насочена към идеята за контрола към етнорелигиозни различия, отколкото към интегриране. ДПС обаче не може да бъде изолирана. Смятам, че желанието за изолирането на ДПС е в противоречие със сигурността на страната", каза още Лютви Местан.

„Ние смятаме, че проблемът с публичния образ на ДПС е толкова наш, колкото е и изкривено възприемането ни като етническа партия. Няма нищо по-естествено от това в нашите листи да намерят място представители на всички етноси в България. Това не е въпрос на самоцелно представяне на етнорелигиозната палитра в страната, а естествено състояние на една партия с много ясна либерална идентичност", каза още той и даде пример с това, че в две от листите на ДПС водачи са кадри от ромски произход, които той ще поздрави на 5 октомври.

Той бе категоричен, че не трябва да има тема на разговор за това дали в листите на която и да е партия има хора от различен етнически произход.

„Разговорите в Турция бяха проведени на турски език и сметнах, че е добре да спестя на домакините необходимостта да се превежда разговора. Затова не взех българи на срещата с Ердоган. Съвсем естествено бе разговорът между мен и Ердоган да се проведе на майчиния ни език. Аз не мога да комуникирам с избирателите си на своя майчин език", така той коментира изненадваща за обществото среща между него и президента на Турция Реджеп Ердоган.

„Срещата между председателя на ДПС и президента на Турция е нещо съвършено естествено. Противоестествено би било да няма такъв диалог. Тази среща бе неизбежна, необходима и полезна за България. Аз заявих желание за среща с Ердоган още след избирането ми за председател на партията. Имахме такава среща с предишния президент. След това поисках среща и с новия президент. Получих положителен отговор сега и затова срещата беше в този момент. Трябваше да уважа определената от домакините дата. Основно обсъждахме двустранните ни отношения, но аз поставих и въпроса за това, че ДПС като българска партия е стратегически ресурс на България именно заради модела, който носи в себе си", каза още той и добави, че България и Турция имат огромна роля в разширяването на цивилизационната сигурност на света.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

питлест Калин

Не!Не е естествено драги ми Местан!Не е естествено председател на българска партия,каквато казвате че сте, да се среща с президента на Турция и то по време на предизборна кампания!Силно се надявам ,ДПС с този си акт да си е вкарало автогол.Такъв автогол какъвто си вкара с прословутите "порции "на Доган.т.е. българите масово да гласуват!

15.09.2014 10:36:10

Анонимен

НАПРАВО СИ ОТИВАЙ ПРИ МАЙЧИНИЯТ ЕЗИК , И ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ПРИБИРАЙ В БЪЛГАРИЯ !!! ИЗОБЩО НЕ НИ ТРЯБВАШ ,НИТО ТИ ,НИТО ПАРТИЯТА ТИ,СТОЙ СИ ПРИ ЕРДОГАН !!!

14.09.2014 22:21:26

Анонимен

Рязаните алабаши си хортуват как да спечелят по вечче депутатски места ! Ето как по безкръвен път ще ни превземе Турция! Затова главите им трябва да паднат като зелки! Аз се чудя как рязаните му вярват след като по соца е бил агент на милицията и ги е предавал? Такъв заслужава само едно-смърт!

14.09.2014 20:51:37

Анонимен

ТОЯ гаден боклук - агента на ДС "ПАВЕЛ", по всичко личи, че се е подмокрил, а може би и насрал след като се е докопал до протезата на ПОВЕЛИТЕЛЯ ! НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАВЯ ТАЗИ СНИМКА, ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ВИДИ ЛАКЕЙНИЧЕСТВОТО и УГОДНИЧЕСТВОТО НА ТОЗИ ПРОКЛЕТ МОМЧИЛГРАДСКИ БОКЛУК, А ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНАТА и ОТЕГЧИТЕЛНА ГРИМАСА на "ХАЛИФА" ТРЯБВА ДА ИМ НАПОМНЯ НА НАШИТЕ "ДЪРЖАВНИЦИ" - КАКВИ СА НИЩОЖЕСТВА ?! АШКОЛСУН, МАШ АЛ А А !

14.09.2014 18:09:35

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.