• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Ерменков: Не е основателно заради минималното повишение на тока да се вдигнат цените на стоките

Ерменков: Не е основателно заради минималното повишение на тока да се вдигнат цените на стоките

/КРОСС/ "Когато дойдохме преди една година на власт тогавашният състав на ДКЕВР беше просто един регистратор за увеличаването на цените на електроенергията. Едно от първите неща, които направихме, когато дойдохме да управляваме миналата година, беше да сменим методиките на ценообразуване и изчисляване на сметките за ток." Това каза в предаването на БТВ „ Лице в лице" Таско Ерменков, депутат от Коалиция за България.

"Помните как миналата година се палеха хората от немотията и невъзможността хората да си плащат каквито и да е сметки. Така че намалението тогава на тока беше освен икономически обосновано и социално оправдано. Повишението на цената на електроенергията в момента е минимално и не смятам, че би било обосновано заради него да се вдигнат цените на стоките", категоричен е той.

Според Ерменков е по-важно държавата и гражданите да застанат зад решенията на ДКЕВР и да може да бъдат предоговорени договорите за зелена енергия, е напълно възможно цената на тока да се вдигне с 15-20 процента.

Ерменков отхвърли твърдението на ГЕРБ, че управляващите вече са подписали за 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй" с „Уестинг хаус", като добави, че самите ГЕРБ са били привлекли за консултант компанията по отношение на проекта за 7-ми реактор.

Таско Ерменков отбеляза, че ако не друго то в последната година се е видяло израстването на едно модерно гражданско общество, което достатъчно ясно е показало какво не иска да се случва в управлението на държавата ни.

"Сега обаче след като вече се научиха хората да казват какво не искат да се случва, трябва да се разберат какво искат да се случва", каза депутатът.

Според него персонифицирането на проблемите в БСП няма да помогне за решаването на проблемите в партията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

ирменков кво се праиш на знаещ при положение че си свикнал да ти носят крадени пити кашкавал от мандрите без да си наясно кво е туй труд

04.07.2014 18:15:33

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.