• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Вестниците пишат..

Вестниците пишат..

/КРОСС/ в. 24 часа
Бареков подписа с ЛИДЕР и подаде документи в ЦИК
Партия ЛИДЕР подписа коалиционно споразумение с „България без цензура" час преди регистрацията за вота в ЦИК вчера.
Така освен партньорите си от ЗНС и „Гергьовден" - Румен Йончев и Драгомир Стефанов, председателят на ББЦ Николай Бареков доведе в бившия Партиен дом и шефа на ЛИДЕР Кънчо Филипов.


в. Капитал Дейли
„Албена" събуди инвеститорите на капиталовия пазар
Най-големият собственик на хотели в България, курортното дружество „Албена", донесе добра новина за капиталовия пазар - интерес към качествени активи има. Въпреки че пострада от пороите в края на юни и от отлива на руски и украински туристи, пакетът негови акции събуди инвеститорски интерес за 15.6 млн. лв. Освен това предлагането се случи в средата на август, когато традиционно е най-мъртвият сезон на БФБ. В серия от сделки община Балчик продаде дела си от 7.13% в капитала на „Албена". Сред купувачите доминираха институционалните инвеститори, а по информация от посредника, осъществил предлагането, ПФБК, част от акциите са придобили и чуждестранни инвеститори.


в. Труд
Откраднаха пътя на село Вардим
Жителите на свищовското село Вардим от години негодуват от разбит път, а наскоро останали втрещени, когато получили писмо от пътната агенция, че трасето е ремонтирано. „Трасето е като лунен пейзаж. Във Вардим не е влизала машина и не е полаган и грам асфалт", възмущава се кметицата Сенка Добрева. И показва официално писмо от пътната агенция, с което чиновниците ги уведомяват, че ремонт е правен през април и май тази година.


в. Сега
Бюджетът получи рекордно ниски дивиденти от държавните фирми
Очакванията, че изоставането в приходите в хазната ще бъде частично компенсирано от внасянето на дивидента на държавните дружества в бюджета, не се оправдават. При планирани около 110 млн. лв. приходи от дивидент на база на финансовите резултати на дружествата за 2013 г. в бюджета са внесени едва 52.4 млн. лв. Това е безпрецедентно ниско ниво за последните 5 години, в които постъпленията от дивидент на държавата варираха от 140 до 420 млн. лв. Не е ясно защо приходите са толкова малко, а осигуряването на подобна информация внезапно се оказа данъчна и осигурителна тайна.


в. Новинар
Клошар се разполага в 12 имота на морето
Клошар от варненския квартал „Виница" се разполага нашироко в цели 12 имота между Златни пясъци и Шкорпиловци.
Това обаче, за жалост на мъжа, е само на хартия, защото той е поредното подставено лице в схемите с имоти. В случая схемата е част от мошеничествата, в които е обвинен кметът на варненския район „Младост" Христо Христов, който беше арестуван миналата седмица, съобщиха от прокуратурата.


в. Монитор
Купуваме за година 7 кв. м от апартамент
Със средната си годишна заплата от около 9475 лева на година можем да си позволим да купим 7 само квадратни метра от жилище в София, сочат изчисленията на „Монитор". В същото време с получаваните за 12 месеца 38 568 евро всеки работещ белгиец може да си купи в София просторен апартамент от 85 квадрата или 2 по-малки.
Спрямо нашите, малко по-високи са възможностите на други граждани на страни от ЕС като хървати и поляци. При цени на апартаментите в българската столица от около 700 евро за квадрат тяхното средно годишно възнаграждение от около 12 400 евро им стига за по 17,7 кв. м.


Стандарт
„След полския водопроводчик и полският домат уплаши Европа. Зарзаватът заля пазарите, след като Русия забрани вноса на храни от ЕС. Само са седмица цените у нас се сринаха с 33%. Килото вече се продава за 77 ст. По-евтини с близо 10 на сто са и краставиците."

 


Репортер
„Планираните реформи от служебния кабинет, които далеч надхвърлят конституионните му правомощия, оставят на заден план основното му задължение - да организира предсрочни избори, категорични бяха пред „РЕПОРТЕР" независими политически наблюдатели. Вместо това служебното правителство се занимава предимно с рокади. „

 

Дума
Оскверниха паметник на Хаджи Димитър
„Неизвестен вандал е осквернил паметника на бореца за свобода и независимост на България Хаджи Димитър на връх Бузлуджа. С червен спрей върху постамента е написано: "Смърт за гяурите"."

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.