- 29 Ноем 2024 |
- USD / BGN 1.8553
- GBP / BGN 2.3499
- CHF / BGN 2.0999
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето: София 0°C
Най-популярното състезание между шеф готвачи вече и у нас
17 Януари 2018 | 11:36
/КРОСС/ Тази вечер е премиерният епизод на любимото състезание за професионални готвачи -„Железният готвач- Рицарски турнир" по кулинарния канал Food Network.
Iron Chef /"Железният готвач"/е японски телевизоннен формат- кулинарно състезание. Стартира в телевизия Фуджи, а премиерата му е била в далечната 1993 година.Излъчват се 309 епизода за 6 години. Поради големия интерес предаването е преведено на английски и се излъчва с огромен успех в САЩ и Канада.
В САЩ сериите се излъчват по телевизионните канали Food Network, Fine Living и Cooking Channel, собстеност на Scipps Nework,и които се разпространяват на петте континента.
Така постепенно кулинарното шоу завладява света.
Следва „Железният готвач - Америка" - състезание между двама готвачи, които за 60 минути трябва да приготвят поне 5 ястия с определен вид продукти. Обикновено това са или много редки съставки, или много скъпи.
Малко забавна статистика за шоуто в Япония - в излъчените над 300 епизода са използвани близо 1500 трюфела, 4,6 кг черен хайвер, 84 парчета на перка от акула. Продуктите, с които са готвели готвачите, стрували над 7 милиона и 100 хиляди долара.
„Железният готвач- Рицарски турнир" е най-новата поредица на Food Network.
Водещ е Алтън Браун,който определя седмичните предизвикателства.
В журито ще видите също знаменитости в кулинарното изкуство като Джефри Закариан, Марк Форджион и Джада Де Лаурентис.
А състезателите трябва да сътворят удивителни ястия, за да си опитат късмета в Рицарския турнир.Накрая само един ще спечели титлата Iron Chef.
У нас предаването ще се излъчва по телевизионния канал Food Network от 17 януари всяка сряда от 22 часа.
Кои са тайните съставки в кухнята на железните готвачи? Ще се изненадате колко са прости, а шеф готвачите правят с тях чудеса!
Шеф Деди: копър
Обожавам копъра. Смятам, че е многофункционаен. Можеш да го използваш за много ястия и то по различни начини. Може да е сладък или пикантен, с богати вкусове. Лук и копър можеш да сложиш на всяко ястие.
Шеф Сойер: артишок или карантия
Обичам тези два продукта. Едва ли има човек в САЩ, който да готви по-добре от мен карантията. Артишокът е като терапия за мен.
Шеф Арингтон: телешки стек Rib eye
Можеш да правиш толкова много неща с това месо- от бульона, през соса до сочните пържоли.
Шеф Грюнберг: яйцата
Яйцата могат да са ужасно капризни, но и толкова благодатни за приготвянето на ужасно много ястия и десерти.
Шеф Накаджима: суха риба
Морската храна е моята страст.
Шеф Изард: козе месо
Изненадващо, нали? Готви се трудно, но резултатът си струва!
Шеф Джулота: листа от лайм
Аз слагам листа от лайм на всяко ястие, което пригтвям в моя ресторант.