• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Le Figaro: Франция може да потопи двата кораба Mistral

Le Figaro: Франция може да потопи двата кораба Mistral

/КРОСС/ Франция може да потопи в открито море двата универсални десантни кораба от типа Mistral, построени за Русия, ако договорът за тяхната доставка бъде разтрогнат. „Сред основните варианти за действия, разглеждани от официален Париж, се посочва възможността универсалните десантни кораби да бъдат унищожени. Те ще бъдат демонтирани и утилизирани, или потопени в открито море", пише Le Figaro и определя този вариант за приключване на френско-руския договор катошокиращ.

Изданието цитира неназован френски висш военен, според когото такива мерки са недопустими, „дори от гледна точка на отношението към работниците от Сен Назер, където гигантските кораби бяха построени".

Договорът за построяването на двата кораба беше сключен между френската DCNS/STX и „Рособоронэкспортом" през 2011 година. Франция трябваше да предаде първия кораб - „Владивосток" в началото на ноември 2014 година. Беше анонсирана датата 14 ноември, но предаването не се състоя. Русия очаква от Франция доставка на корабите или възстановяване на парите.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Biser

празника си е техен по 1,2 милиарда на кораб и пи 0,8 милиарда едра но кораб компенсация И какво да е мислилим Франция пари ли няма след като е от старите колониалисти

06.05.2015 19:27:43

Анонимен

Франция не може да разполага с чуждо имущество, но разбира, че корабите са обречени. Така се застрелва престъпникът в безизходица.

06.05.2015 16:31:39

Анонимен

Франция не може да разполага с чуждо имущество, но разбира, че корабите са обречени. Така се застрелва престъпникът в безизходица.

06.05.2015 16:31:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.