• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

"Светът е футбол" или "Светът е политика"

"Светът е футбол" или "Светът е политика"

/КРОСС/На 12 юни започна Световното първенство по футбол. До този момент у нас вниманието бе насочено към Министерски съвет с въпроса „Кога?". След заявките за предсрочни парламентарни избори от страна на всички политически сили, висяща остана датата на оставката на кабинета. С определянето й обаче политиците никак не бързат. Те мислят, анализират, планират...

Още две новини им дойдоха на помощ в забавянето на решението - страшната трагедия в Източна България, причинена от наводнението там, и временното затваряне на КТБ с цел да я предпазят от фалит. Търсенето на отговори кои са виновните за тези две събития измести на заден план въпроса кога кабинетът ще подаде оставка.

С началото на Мондиала обаче светът стана футбол. Или поне така се твърди.

В началото на миналата седмица попитахме нашите читатели: „Спада ли интересът към предсрочните избори заради Световното по футбол?"

Според 46.7 % - не, но според 38.5 % - да.

4.4 на сто са крайни в своята оценка. Според тях светът е само футбол. Едва за 1.6 % светът е само политика.

3.3 % не могат да преценят, а 5.5 % не се интересуват нито от политика, нито от футбол.

Тази година Световното се оказа интересно и поднася изненади.

Отборът на Испания сдаде световната титла още преди края на мачовете от груповата фаза, след като избраниците на селекционера Висенте дел Боске регистрираха втора загуба в група B на шампионата и са без спечелена точка след първите си два мача на турнира. Във втория кръг от груповата фаза, на митичния стадион „Маракана" в Рио де Жанейро Испания загуби от Чили с 0:2. За Чили това е втори успех на турнира. С две победи в групата е и отборът на Холандия.

Световното първенство по футбол в Бразилия ще поднесе много неприятни изненади на някои от т. нар. фаворити. Някои разбирачи определят Бразилия, Испания, Германия, Аржентина, Колумбия и Чили за водещи отбори, но някои от тях няма да минат и първия кръг, прогнозира Христо Стоичков, който вече е част от телевизионен канал, където ще работи като футболен анализатор.

Световното първенство в Бразилия подобрява рекордите за гледаемост на турнира в световен мащаб, съобщи ФИФА след първия кръг на двубои в груповата фаза.

Мачът между Япония и Кот д'Ивоар е бил един от най-гледаните на шампионата до момента. 34.1 милиона зрители в Япония са застанали пред телевизорите, за да видят поражението с 1:2 от африканците по канала NHK.

Мачът на откриването между Бразилия и Хърватия е бил наблюдаван от 42.9 милиона души в страната домакин на турнира по TV Globo.

​Германският канал ARD е бил гледан то 26.4 милиона зрители при победата на Бундестима с 4:0 над Португалия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.