• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Гечев размаха пръст на БНБ

Гечев размаха пръст на БНБ

София /КРОСС/ Нашата позиция ще бъде детайлна и категорична, когато БНБ ни представи конкретен план, разписан с числа кое колко ще ни струва. Това каза депутатът от Коалиция за България и зам.-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм Румен Гечев по време на заседание на комисията по бюджет и финанси.
Гечев заяви, че депутатите от всички парламентарни групи настояват да получат отговор на въпроса колко биха стрували различните варианти за българската икономика и обикновения данъкоплатец, тъй като до момента няма избран окончателен вариант.
"Този вариант, по който ние и в момента изразяваме принципно съгласие за одържавяването на по-малката "Агрикол", това, което може би не беше казано и ще бъде интересно за българската общественост. Основната причина да обърнем внимание на този реален и вероятно работещ вариант, е че по този начин няма да прекъснем нормалното функциониране на десетки фирми от важни отрасли, които имат сметки в тази банка", добави депутатът. И подчерта, че евентуалните загуби не са загуби само на данъкоплатците, а и на БВП, социални помощи и други.
"Затова е обща нашата отговорност, защото тя касае и българската икономика и бюджета", заяви той. "Коалиция за България" ще продължи да участва активно в консултациите и обсъжданията, заедно с оторизираните институции за решаването на този частичен, но сериозен проблем в отделна банка - КТБ", каза още Гечев.
Той изрази несъгласието си вината да бъде прехвърлена само на Банковия надзор.
"Тези 3,5 милиарда лева не са кредити и колети, които са раздадени в последните два месеца или даже последните 2-3 години. Тези 3,5 милиарда са раздавани в последните години и тук възниква проблемът и с отговорността на БНБ", каза още Гечев. По думите му, ако подобно предложение за законодателни промени беше направен, сигурно много отдавна въпросът е щял да бъде решен.
"Няма как БНБ да не си понесе отговорността и вече си е вътрешен проблем на БНБ - работил ли е надзорът или не е работил добре", заяви Гечев и посочи, че очевидно щом е пропуснал такава сума, не е работил добре.
„Проблемът е в трите милиарда и половина, а не в колко часа и с каква кола са изнесени последните 200 милиона и тревожното в случая е че държавните институции, включително БНБ не са реагирали през тези години", каза още Румен Гечев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Агент Економов да замълчи

11.07.2014 20:22:05

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.