• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Борисов: Резултатите от изборите показаха, че при ГЕРБ е било най-добре

Борисов: Резултатите от изборите показаха, че при ГЕРБ е било най-добре

/КРОСС/ „Когато цифрите говорят, коментарите са сравнително лесни. Видно е , че ГЕРБ спечели повече от сбора на втората и трета политическа сила. При такъв резултат е нормално да благодариш на тези, които са гласували, на структурите, на всички. За мен това е най-важната оценка - хората за кого са гласували. С този резултат олекват всякакви твърдения, че някой го е било страх или че е бил мачкан. Тези резултати потвърждават позицията, че при ГЕРБ е било най-добре." Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„От това, което чувам БСП са си извели поуки и се надявам на следващи избори да имат традиционно добрия си резултат, който постигат. Не е нормално най-голямата дясна партия да има два пъти повече от лявата - има дисбаланс така. Ако имахме над 100 депутати, а те 80 хипотезата за едно стабилно управление щеше да съществува. Нашата партия се поставя в една ситуация, че сме виновни за това, че сме били по-добри от другите. Техният слаб резултат води до нестабилност, а България има нужда не само от силна дясна, но и от силна лява партия. Пожелавам им успех", коментира още Борисов.

По отношение на ДПС Борисов бе категоричен, че в неговата партия няма нито една организация, която да иска да работи с ДПС.

„ГЕРБ с подкрепа на ДПС няма да управлява. Оттук нататък всичко е в ръцете на ДПС как ще ориентира своята партия", изрично подчерта той.

„Етническият конфликт е нещо, което изключително бързо може да пламне. Винаги искам да имаме едно наум. ДПС не си направи изводите, че с подобни действия ( визира предизборните агитации и речи на Местан и Хафъзов бел.ред.) вдига националистическия вот и създава проблем в етническата толерантност", допълни лидерът на ГЕРБ.

По отношение на купуването на гласове Бойко Борисов заяви, че съдебната система трябва да си свърши работата, защото цифрите са много видни.

„Аз съм привърженик на машинното гласуване", подчерта той и добави, че това е един много точен и безапелационен вот.

„Поставени сме в една много сложна ситуация. Категорично спечелихме изборите. Няма избори в Европа, които да са били спечелени по по-категоричен начин. Така конструиран парламентът обаче генерира нестабилност. Математически извън мандата на ГЕРБ на практика не може да се направи правителството, защото другите партии са диаметрално противоположни. Чисто математически излиза, че ако ГЕРБ не положи усилия, би било безотговорно. Мислихме го много - единственото по-лошо от това да съставим някакво правителство е то да бъде безпринципно. Всички сме различни, с различни програми и за да се направи правителство, трябват компромиси - и от нас, и от тях", каза още Бойко Борисов и добави, че трите дами (Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчрварова), които ще преговарят с другите партии, имат право да правят компромиси, но и да си тръгнат от срещите.

„Това, което те ще вземат като решение там ние ще утвърдим. Те имат пълния мандат на място да вземат решение. Те нямат право да не отидат, да не изслушат или да не се видят с някоя от политическите партии. Ние не разглеждаме лидерите, а хората, които са зад тях. Спрях се на тях, защото те са достатъчно опитни и добре приети в обществото, но са и най-умерените в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Ние искаме да положим абсолютно всички усилия, ако може да се направи стабилно правителство", категоричен бе Борисов.

„Законът за БНБ е такъв, че дава всички възможности на банката и я пази от политиците. Това е прекрасен закон. При това положение аз не мога да разбера защо БНБ вече няколко месеца не нае външни консултанти и да оздравят банката. БНБ умишлено не наема консултанти", отговори той на въпрос за КТБ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.