• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Дончев: При нас няма нужда от въпроса „Кой?" - ясно е кои сме

Дончев: При нас няма нужда от въпроса „Кой?" - ясно е кои сме

/КРОСС/ "Цялата политическа и държавна система трябва да бъде реорганизирана и променена. Управлението не е самоцел. Разбираме го като форма на действителна възможност да реализираме политически и управленски решения в център-дясно", заяви днес по време на представянето на предизборната програма на ГЕРБ заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

По негови думи ГЕРБ си е направила изводите и за грешките и за слабостите, които е имало през годините. "За тези 8 години успяхме да спечелим доверието на гражданите и да го запазим", категоричен бе Цветанов.

За програмата Цветанов благодари специално на Томислав Дончев, участвал пряко в изготвянето й, и на специалистите на ГЕРБ.

"Време е отново за работа и е време за реформи, да заменим задкулисието с прозрачност, незнанието с експертиза, хаоса със стабилност. При нас няма нужда от въпроса „Кой?", защото е ясно кои сме, ясно е кой носи цялата отговорност за всичко сторено и несторено. Днес сме по-силни, по-можещи и по-мъдри от вчера. Влизаме в битката за властта не заради самата власт, а защото знаем правилния път и имаме силата да го извървим", заяви от своя страна евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

„7 години след членството на България в ЕС страната все още има нужда от модернизация. Днес никой не може да управлява, гледайки върховете на обувките си", категоричен е той.

Като основни стратегически цели Дончев посочи усилията за подобряване на демографската картина, гарантиране на международната сигурност на страната и запазване на геополитическата ориентация.

Същевременно от партията обявиха, че ще се борят за обединението на НАП и Агенция „Митници" и създаването на механизъм, с който те да могат да определят добавка към данъка върху доходите на физическите лица, така че те да останат в общините.

"Икономическият министър вече няма да се занимава с енергетика. Той ще се занимава с привличане на инвестиции. Поемаме ангажимент всички назначения в администрацията да минават през публични конкурси, затова електронното управление отново е изведено като приоритет. Ще създадем единна деловодна система в дъражвната администрация и в кратки срокове всички лицензионни и регистрационни режими ще се управляват само електронно, без пряк сблъсък на гражданите и бизнеса с публичнбата администрация. Имаме решение и относно ранното пенсиониране. Програмите за заетост и преквалификация трябва да допълват създадена вече заетост, те трябва да добавят стойност към вече съществуваща заетост. За нас е важно да утвърдим тридетния модел, да увеличим интензитета на подпомагане на първите 3 деца, ще подпомогнем и модела на подпомагане на семейства с повече от 3 деца", обявиха още от ПП ГЕРБ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.