• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Кадиев пита. И хората му отговарят... във Фейсбук

Кадиев пита. И хората му отговарят... във Фейсбук

/КРОСС/Съгласни ли сте БСП да започне коалиционни преговори с ГЕРБ и ако се стигне до коалиционно споразумение то да бъде подложено на вътрешнопартиен референдум?

Този въпрос постави Георги Кадиев в социалната мрежа Фейсбук. Отговорите са два възможни: ДА и НЕ. Към 10.20 тази сутрин резултатът е: 40 гласа "Не" и 256 гласа "Да".

Дори и да не сте от БСП, но се интересувате какво става вляво, гласувайте. Вашето мнение е единственото важно в момента, приканва в профила си Кадиев. 

Освен да гласуват потребителите на мрежата имат възможност да коментират посочените от тях отговори:

Основанията на тези, които са "Категорично "ПРОТИВ"!" преговори на БСП с ГЕРБ са следните:

Не! С мутри не се преговаря.

Категорично не! Това ще убие и малкото останал авторитет на партията след коалицията с ДПС!

Не бсп са се доказа ли като коалиция без кулгура.

Не. Нямате нито дисциплината на SPD нито крайно лявото на Die Linke. Партията ви ще се обезличи при такава коалиция.

Коалицията с герб ще ви погуби окончателно като партия. Винаги негативите ги отнася бсп. Вътрешно партийно преустройство и конструктивна опозиция ви е нужна. Свежи глави и умове.

Никакви преговори с мутрите! Пак ли харакири, както с ДПС. И все пак, ако "мъдрите" глави отидат на жертвоприношение, да се направи Реферундум!

И дума да не става! Мястото на БСП е в опозиция - там, където я пратиха избирателите й. Това управление ще бъде провал, и то се нуждае от ясна и категорична конструктивна опозиция, каквато може да бъде само и единствено БСП. Подозирам, че зад прокарването на този въпрос за коалиция с ГЕРБ, стоят лични интереси на някои партийни другари, които не искат да се разделят с властта?

Никакви коалиции и избори на ръководството от горе до долу!

НЕ...! Нека "десните" се сдружат и поемат отговорноста. От друга страна от БСП са длъжни да участват в разговори за бъдещето на България, за да изразят позиция и покажат, кое ще подкрепят и кое ще отхвърлят.

БСП да остане в опозиция и да осмисли бъдещето. Експериментите не ни се отдават. И въпреки поражението сега, БСП спря подема на ГЕРБ преди една година.

Не. Стига БСП е правила копромиси "в името на България". Защо ГЕРБ "в името на България" не осигури поне 100 дни спокойствие на предишното правителство? И къде са сега "демократичните" протестъри - ето го пак Дилян Пеевски е в парламента!

Никога, ще ни окепазят...

Не. Господин Кадиев. Електората заши як шамар на БСП и вие много точно формулирахте защо и какво е редно да се направи. 
Не е редно след подобен вот на недоверие БСП да участва в управлението на страната. Особено със старото си политбюро. 

Други обаче смятат, че левите трябва да участват в преговорите, защото:

Това е единственият вариант за запазване на някаква стабилност в БГ, а сьщо така и за оцеляването на партията, като такава. Иначе отива в небитието за един мандат в ролята на мижава "опозиция" на една широка коалиция, т.е. "опозиция на всички"...

В името на стабилността - да!

Подкрепям тази коалиция... в името на нашия народ... с ясни правила и ангажименти... без значение на партийна принадлежност... Ще е трудно... но не невъзможно.

Те и в затвора затворниците преговарят да бягат заедно. Напълно съм ЗА.

Да! Разговори и допитване, сиреч референдум, звучи и логично, и демократично. Време е за разговори!

Може коалиция, но при поемане на отговорност от лидерите на партията. На изборите се видя, че хората не желаят да гледат повече тези муцуни и че нямат доверие в тях. Затова и резултатът е такъв. Ако искате подкрепата на народа занапред помислете защо много от хората не гласуваха на тези избори за БСП.

Само ако Герб не успее да състави правителство с подкрепа на други партии и в името на стабилността на страната за правителство с мандат от 6 месеца,което да изготви бюджета за 2015-та и изготви и внесе неотложни законодателни промени. След това нови избори.

Що се отнася до референдума хората смятат, че:

Всеки референдум е частица демокрация.

Но...

Референдум постфактум е безсмислен!

Др. Кадиев, малко объркващо е формулиран въпроса за анкетата... Човек да се чуди с ДА или НЕ да гласува. Аз не съм съгласен за преговори, но ако се стигне до такива и има споразумение, съм за референдум.

За референдума мисля че няма технологично време - другата седмица ГЕРБ сигурно ще получат мандата. А и представете си, че членовете ви гласуват за евентуална коалиция, а въобще не получите покана от ГЕРБ за такава? 


И още:

Колко време ще отнеме всичко това и имате ли го като време? - пита един от участвалите в анкетата и коментира: Иначе самият въпрос е като да избереш каква смърт предпочиташ: чрез разстрел или чрез обесване...
Преценете каква е възможността, ГЕРБ да бламира бъдещото управление заедно с БСП! Защото никой друг повече от тях (разбира се и ДПС) няма по-голям мотив, БСП тотално да се разпадне.
А от другата страна на кантара трябва да бъде стабилността на държавата към момента!
Не искам да съм на ваше място...

Участие в преговорите трябва да има. Това не означава задължително участие в управлението. Ако ГЕРБ е национално отговорна партия, тя трябва да е склонна на компромиси по основните проблеми на държавата и на тези преговори трябва да покаже такова поведение. Ако тези преговори са за разпределяне на властта и за демонстриране на сила, то тогава БСП ясно и категорично трябва да заяви своята конструктивност като опозиция, смята друг потребител.

Хора, осьзнайте се! Мислете с главите, а не с емоциите! Това е ПОСЛЕДНИЯТ шанс, който народьт даде на БСП, призовава трети. 

Въпросът е формулиран по подвеждащ начин - в едно сложно изречение се съдържат две хипотези, които са в причинно-следствена връзка, т.е. - два въпроса... и ако реша да отговоря на първия с "НЕ", вторият е безсмислен, но ако отговоря на първия с "ДА", а на втория с "НЕ" - как да отбележа този отговор?

Коалиция НЕ, разговори по приоритети ДА, (социални въпроси, енергетика, финанси, за спасяване на КТБ не от държавата, въпроси все с противоположни становища), нека сърбат попарата на ДПС..

Не е лошо БСП да разговаря с БСДП, и да се сформира съвсем нова лява партия. Още 1990 г. се е отказла от марксизма-ленинизма, и поела към пътя на социал-демокрацията. Така че време е вече наистина да ги надява тези одежди, а да на се задоволява със словесни постановки в тази насока.

Да се прегърнат, за да отворят пътя на РАДИКАЛНА ЛЕВИЦА.

Преговори да. Участие не. 

Не е задължително, да си привърженик към определена политическа партия, за да изложиш своята политическа визия и становище. През изминалите години на преход - историята ни показа, че лидерите на партиите участвали в този период на прехода - бяха политически лидери - незначителни - дребни хора! Някои от тях постигаха своето политическо водачество по наследство, други, чрез лично умение и политическо кавалерство и другата част - бяха инструмент на икономически клики и заговори. Политиците, които избирахме за парламент - президенство и общини - щом поемеха управлението на държавата - те се превръщаха в политически господари или повелители! И бързо забравяха, че всички те са зависими от избирателният вот(желанието)на народа - но не и народа - да е зависим от тяхните политически капризи. Всичко това доведе, до днешното политическо състояние. Живото по-старо поколение, още помни добре какъв е бил живота им през годините на прехода и какъв е днес. С всеки изминал ден - разрушенията в който и да е отрасъл ( икономика - здравеопазване - безработица и мизерия) - както и несигурността на живота, се увеличава все повече. Изборният вот на 5 октомври - показва, че търпението на българският избирател, е вече изчерпано и по-вероятно е - че ще бъде вече невъзможно да бъде възстановено, каквото е било...........Само при един бегъл поглед от страна на политиците - могат да видят - колко е деморализирано политическото положение на този етап! Когато определени политици( с политическото си мислене и говорене) говорят за нови ибори - не трябва да забравят, че сегашното политическо положение - никак не е лесно на българският избирател - да го приеме - както и това, което господата политици му кроят - * Не желанието им, да съставят Правителство*!

БСП очерта 12 "червени линии", които се зарече да не прекрачва. "Червените линии" определят границите на компромиса, който БСП може да направи, без да се опозори за пореден път. Прекрачването на която и да било от тях означава пореден срив на доверието и унижение за членовете и симпатизантите й. Не виждам в новия парламент други политически сили, които биха разбрали, приели и уважили всичките 12 позиции на БСП. За другите може да са много. За БСП това е минималното, което съхранява идентичността й и дефинира разбирането й за национален интерес. Следователно разговори са възможни, дори необходими, но база за коалиране просто няма.

Не че Ангел Найденов ще спре да подпитва "Ама не може ли така от някои "линии" да се пооткажем?" От кои? От прогресивния данък? От семейно-подоходното облагане? От отхвърлянето на санкциите срещу Русия? От "Белене"? От "Южен поток"? От реиндустриализацията? От забраната върху шистовия газ? От финансовата подкрепа за държавните и общинските училища? От по-силното ангажиране на държавата в оздравяването на здравеопазването? От социалните и екологичните стандарти, които тайното споразумение за свободна търговия между ЕС и САЩ иска да унищожи?

Аз съм „ПРОТИВ" коал. споразумение с ГЕРБ по следните основни причини:
1. След изборите,това ръководство и парл.група на БСП не притежават авторитет, сила, потенциал, морал и представителност за да водят каквито и да се преговори от името на БСП!
БСП не можа да наложи своята воля над ДПС когато дори НЯМАШЕ споразумение!Някой вярва ли,че тя ще стори това точно с ГЕРБ?
2. С това ръководство на ГЕРБ не може и не бива да се водят преговори,защото това ще ги легитимира повече.
3. В наст.момент ГЕРБ трябва да бъдат оставени да се коалират с който си искат,но не и с БСП! Така всяка друга партия ще трябва да се определи ясно! Ако и БСП влезе в коалиция,тя пак ще легитимира тези,които ще се оправдаят с нея.."ами щом БСП..та ние ли.."!
4. БСП може да реши тежките си вътрешнопартийни проблеми само ако е в опозиция!И както се вижда,точно виновниците за нейния изборен погром искат коалиция с ГЕРБ,която ще размаже вината им!
5. По-тежко в държавата няма да стане и без БСП...
Що се отнася до вътрешнопартийния референдум, също съм против! БСП „изхаби" първия нац.референдум/за ядр.енергетика/, така ще изхаби и първия вътрешнопартиен референдум!той ще се диктува от тези,които са заинтересовани от коалиция с ГЕРБ в името на собственото си оцеляване! БСП трябва да проведе сериозен референдум по своите тежки,съдбоносни проблеми.СЕГА И ВЕДНАГА!
И така-аз съм ПРОТИВ коалиция с ГЕРБ и референдум!
Харесва ми · 2 · Вчера в 21:48
Светлана Великова
Никаква коалиция, никакви преговори....Твърда опозиция и стягане на партията...

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

бсп

ГЕРБ и БСП трябва да си поделят властта като българи и да разкарат всички турски,руски и цигански навлеци,които искат да налагат чужди интереси !!

10.10.2014 19:51:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.