• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Ганев: Кабинетът на Борисов от 2009-2013 г. ще е на челни места в листите на ГЕРБ

Ганев: Кабинетът на Борисов от 2009-2013 г. ще е на челни места в листите на ГЕРБ

/КРОСС/Това, което виждаме във водачите на листи на БСП, е запазване на баланса и възпроизводство на статуквото от времето на г-н Сергей Станишев. Революция в листите няма. Това 20-пороцентово обновление, за което говорят, по-скоро можем да го наречем козметично. Също така наблюдаваме разместване на кадри, които сме свикнали да наблюдаваме в определени региони. Това каза в ефира на БНР политологът от Института по социология "Иван Хаджийски" Димитър Ганев. Наблюдаваме БСП с особен интерес, тъй като разломът между централното ръководство и местните структури в последните месеци беше взел много сериозни размери, поясни той. 

От Михаил Миков се искаше да удържи партията и ми се струва, че до голяма степен с тези баланси, за които говорим в момента, и това възпроизводство се цели именно това, добави Ганев. 

На парламентарни избори водачите на листи са "почти бетонирани", защото всеки глас без преференция се смята за глас за тях, констатира политологът. БСП очаква между 50 и 60 места в парламента, което означава още максимум един човек от листа, освен водача, което прави разместването трудно.

Кабинетът на Борисов от 2009-2013 г. ще бъде на челни места в листите на ГЕРБ, уверен е политологът.

Предизвикателството пред Реформаторския блок е, че те трябва да говорят на две групи хора, допълни той. 

Едната част от техния електорат истински ненавижда ГЕРБ и всичко това, което сме свикнали да наблюдаваме от тяхното управление. Има, ако щете, интелектуална непоносимост към определени лица в ръководството на партията. Друга група от реформаторите пък биха преглътнали това и биха били съгласни на сътрудничество с ГЕРБ само и само да бъдат в управлението, за да могат да наложат своите виждания за управлението на света чрез участие в правителството. Именно тези две групи ръководството на Реформаторския блок трябва да удържи до изборите, коментира ДимитърГанев. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

От къде намерихте този умник? Та това което виждам е едно келешче! Боже и той уреден в соросидните платени формации!

26.08.2014 10:36:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.