• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Преглед на печата

Преглед на печата

/КРОСС/ Водещи заглавия на първите страници

ГЕРБ с първи съюзник - в. Стандарт - стр. 1
ГЕРБ и Патриотичният фронт - първа договорка за коалиция - в. Капитал Дейли - стр. 1, 3
Коалиция „анти" няма да приема - в. 24 часа - стр. 1, 3
Дългът на държавата към строителите достигна 1 млрд. лв. - в. Сега - стр. 1, 6
Шофьор на маршрутка опря пистолет в главата на пешеходец - в. Новинар - стр. 1, 24
Запорират 1,6 млн. лв. на семейство, прало пари от кокаин - в. Монитор - стр. 1, 5
ГЕРБ и ПФ постигнаха съгласие за бъдещия кабинет в. Дума - стр. 1
Първанов държи ключа към кабинета в. Труд - стр. 1
Наши мъртъвци задигнати в Румъния в. Телеграф - стр. 1
Жена с 250 лв. пенсия намери и върна 17 000 в. Преса - стр. 1


Водещи заглавия на вътрешните страници
Втори шанс за реформаторите - в. Стандарт - стр. 2, 3
Добрев на война с червени фараони - в. Стандарт - стр. 4
Преговорите с Реформаторите - на поправителен - в. Капитал Дейли - стр. 4
Агенцията за българите в чужбина има нов зам.-председател - в. Капитал Дейли - стр. 5
Борисов и Кънев пренесоха преговорите си във феисбук - в. 24 часа - стр. 2, 3
Държавна агенция раздавала редовно пари без конкурс - в. Сега - стр. 2
ГЕРБ постигна лесна победа срещу патриотите - в. Сега - стр. 3
Цветанов вече се натиска да получи присъда - в. Сега - стр. 4
България е на път да се сдобие с 45-ото си висше училище - в. Сега - стр. 5
ГЕРБ дава нов шанс за консенсус с Реформаторския блок - в. Новинар - стр. 2
Съдбата на КТБ ясна на 20 ноември - в. Новинар - стр. 2
"Струма" почти стигна до Благоевград - в. Новинар - стр. 2
Русе се сдобива с първото общинско летище у нас - в. Новинар - стр. 3
275 843 лв. влезли в БАБХ незнайно откъдев. Дума - стр. 6
РУСЕ СТАВА ПЪРВИЯТ ГРАД С ОБЩИНСКО ЛЕТИЩЕ в. Дума - стр. 6
Служебният кабинет подготвя бюджет 2015 в. Труд - стр. 13
ЕК: На България й трябва сделка ток срещу газ в. Труд - стр. 13


Водещи интервюта
Меглена Кунева: Да не повтаряме грешката на десните с царя - в. Стандарт - стр. 15
Радан Кънев пред „24 часа": Нишката с ГЕРБ не е скъсана - в. 24 часа - стр. 1, 13, 14
Ксавие Лапер дьо Кабан, посланикът на Франция в България Н.Пр.: Време е българите да спрат да мислят за ЕС като за чужбина - в. Сега - стр. 9, 10
Д-р Веселин Герев: Децата от Горни Лом, останали сираци, ще чакат винаги родителите си - в. Новинар - стр. 6, 7
КСАВИЕ ЛАПЕР ДЬО КАБАН: Някои граждани не приемат ЕС такъв, какъвто е в. Дума - стр. 11
Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание от СДС: За да реформираш, трябва да си във властта в. Труд - стр. 5


Водещи анализи
Играта на инат тика към избори - в. Стандарт - стр. 12
Кой проваля преговорите - в. 24 часа - стр. 11, 12
Едно е желаното правителство, друго - възможното - в. Сега - стр. 9, 10
Любя е най-обичната дума в "Рибния буквар" - в. Новинар - стр. 7
Не медиите вдигат цени на тока в. Дума - стр. 12
Точкова система би отсяла българите сред кандидатите за гражданство в. Труд - стр. 16
КАУБОИ И ИНДИАНКИ в. Телеграф - стр. 12

 


в. 24 часа
Цветанов се отказа от имунитет, поиска делото да продължи, защото е убеден, че е работил за България
Делото срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за неупражнен контрол върху мобилната разузнавателна техника на МВР бе спряно вчера заради имунитета му на депутат в 43ото Народно събрание.
Още преди съдия Петър Гунчев да обяви спиране на процеса, зам.-председателят на ГЕРБ представи декларация, че се отказва от имунитета си и иска делото да продължи.

в. Стандарт
ГЕРБ с първи съюзник
Първи съюзник за нов кабинет спечели ГЕРБ. Имаме съгласието на Патриотичния фронт за подписване на споразумение за общо участие в следващото управление, съобщи Румяна Бъчварова след 4 часа преговори. Договорът ще е базиран на обща програма и ще е с валидност цял мандат. Двете партии са на едно мнение по 14 от 18 точки. Патриотите признават правото на ГЕРБ да излъчи премиер. Като евентуален друг партньор в кабинета изключват само ДПС. Вратичка за нови преговори си отвориха междувременно ГЕРБ и реформаторите след фиаското в сряда. "Аз съм диалогичен човек и въпреки тенденциозните обиди от реформаторите съм готов да изпратя преговорен екип отново", обяви във фейсбук Бойко Борисов. Търсят повод да не управляват с нас, а с ДПС и ББЦ, запали въпреки това нов фитил шефът на ДСБ Радан Кънев. Но заседание на петимата лидери на Блока успокои страстите. На него десните си стиснали ръцете, че са готови на цял мандат подкрепа, че е право на ГЕРБ да посочи премиер и са единодушни в решенията си.


в. Капитал Дейли
ГЕРБ и Патриотичният фронт - първа договорка за коалиция
ГЕРБ и петата по-големина сила в новия парламент - Патриотичният фронт (НФСБ, ВМРО, НИЕ, ГОРД и др.), се разбраха за подписване на споразумение за участие в следващото управление, което да се базира на подписана програма и да има валидност цял мандат. Това обяви след 4-часови преговори между двете формации Румяна Бъчварова от екипа и ръководството на ГЕРБ в четвъртък.
Единственият партньор, който от фронта не биха приели, е ДПС. Но не заради неговите избиратели, а заради порочния модел на управление на ДПС, превърнало се в корпорация, която се възползва от своите властови позиции, уточни Бъчварова.


в. Сега
Дългът на държавата към строителите достигна 1 млрд. лв.
Всяка втора фирма в строителния сектор има просрочено задължение към друга. Близо 70% от сделките се плащат със закъснение, има сериозно увеличение и в срока на разплащанията. Това са последните данни от наблюденията на Камарата на строителите в България (КСБ) за деветмесечието, изнесени вчера.
Браншът е разочарован от празните обещания на политиците и от лошото управление на еврофондовете. Заради корупция и бюрокрация в обществените поръчки две от европрограмите - "Околна среда" и "Регионално развитие", са блокирани. По оперативни програми се изпълняват дейности за 1.429 млрд., а от бюджета - за 900 млн. лева.


в. Новинар
Шофьор на маршрутка опря пистолет в главата на пешеходец
Около 9 часа на кръстовището на булевардите „Сливница" и „Опълченска" се развихри жесток скандал с писъци, юмруци и газов пистолет, съобщиха от полицията. Причината била, че шофьор на маршрутка опрял оръжие в главата на пешеходец.
Всичко започнало привидно спокойно. 28-годишният Светослав Мачков от националния отбор по ръгби отивал на работа. Той търпеливо изчакал светофарът да светне зелено и тръгнал да пресича по пешеходната пътека в посока Сточна гара, когато изведнъж до него изскърцали спирачките на маршрутка номер 10. Тя също имала позволение да се движи от светофара, но не осигурила предимство на пешеходеца. Това ядосало Светослав и той ударил предната част на капака на буса.


в. Монитор
Запорират 1,6 млн. лв. на семейство, прало пари от кокаин
Имущество за над 1,6 млн. лв., собственост на семейство, разследвано за пране на пари, беше запорирано от Софийския градски съд. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е внесла иск срещу двойката и тяхна близка на стойност 1 673 742 лв. до магистратите.
Семейство Юлиана и Методи Йорданови и Валентина Йорданова са част от организирана престъпна група за пране на пари, разкрита при съвместна операция на българските служби и Агенцията за борба с наркотиците към Министерство на правосъдието на САЩ - ДЕА.

 

 

 

в. Дума
ГЕРБ и ПФ постигнаха съгласие за бъдещ кабинет и за подписване на споразумение, базирано на подписана програма. Те се обединиха около тезата управлението да е с валидност цял мандат. От коалицията признават правото на най-голямата политическа сила да излъчи свой кандидат за премиер и председател на НС. Единственият партньор, който ПФ не приема, е ДПС.
Националистите не оспорват правото на ГЕРБ да определя своите министри, но държат кадровите назначения да бъдат съобразени с качествата на кандидатите. Ако бъдат поканени да участват със специалисти, ще откликнат. ГЕРБ и ПФ не са постигнали съгласие по бюджетната и данъчната рамка на държавата, националната програма за енергийна ефективност и как тя да бъде финансирана, по темата за НЗОК, както и за пенсионната реформа.


в. Труд
След като вчера „Патриотичният фронт" обяви, че ще подкрепи управление на ГЕРБ, но няма да влиза в коалиция с партията на Бойко Борисов, на хоризонта се появи нова математическа опция за стабилен кабинет, която заобикаля непредсказуемите според ГЕРБ Реформатори.
В нея влизат и ББЦ, които вчера също обявиха подкрепа за кабинет. Ако към ГЕРБ, ПФ и ББЦ се присъедини и АБВ, в парламента се събира стабилна коалиция от 128 души.
Попитан дали Георги Първанов държи ключа от кабинета, Румен Петков от АБВ се пошегува: „Държим ключа от мазата. Разговорите тепърва предстоят.


в. Телеграф
Поне два трупа на българи са били откраднати от паркинги В Румъния. Нелепите инциденти са станали при нелегален превоз на телата от Германия към страната ни, разкриха пред „Телеграф" близки на покойниците. Роднините нямали пари да платят за специализиран транспорт на тленните останки. Затова натоварили починалите си близки в личните си коли.
Много наши гурбетчии процедират по този начин, защото официалният превоз излиза скъпо, коментираха от няколко погребални агенции у нас.


в. Преса
Жена намери 17 хиляди лева на боклука и ги вьрна на собственика. Едва след това тя повикала най-големия си син и му рекла: „Мале, на мене не ми трябва богатство. Вие сте моето богатство." Историята като от приказка с щастлив край се разигра в град Кула, Видинско, обявен за най-бедния край на Европа.
В сряда вечерта, на празника на св. Петка, 79-годишната Стефанка Петрова, която получава 250 лв. пенсия, открила парите в чанта сред изхвърлени в контейнера стари дрехи.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.