• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

„Ханс Зайдел“ ще помага на ГЕРБ

„Ханс Зайдел“ ще помага на ГЕРБ

/КРОСС/ Фондация „Ханс Зайдел" ще подпомага експертно изготвянето на управленската програма на ГЕРБ в областта на вътрешните работи и правосъдието. За това се договориха в централата на „Ханс Зайдел" в Мюнхем заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, ръководителят на отдела за Средна, Източна и Югоизточна Европавъв фондацията д-р Клаус Физингер и бившият ръководен съветник по международни въпроси в Баварското държавно министерство на правосъдието д-р Хелмут Палдер.

Тримата обсъдиха възможностите за провеждането на серия от кръгли маси, посветени на сектор „Сигурност" и реформите в съдебната система. Участие във форумите ще вземат и представители на Фондация „Ханс Зайдел", както и експерти от баварските институции.

По време на срещата Цветанов запозна Физингер и Палдер с резултатите от европейските избори и създалата се политическата ситуация в България след вота.

Зам.-председателят на ГЕРБ запозна немските експерти и с проведените реформи в сектор „Сигурност" през последната една година, чрез които бяха обединени ГДБОП И ДАНС и бяха дадени досъдебни функции на контраразузнавателна служба, каквато е ДАНС. Цветанов информира Физингер и Палдер и с последните промени в Закона за МВР, с които беше премахнато конкурсното начало и беше отнето правомощието на президента да издава указ за назначаването на висшата професионална фигура в МВР - тази на главния секретар.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А каза ли за апартаментите, за незаконното подслушване, за сплашването, за репресиите.....и още колко зулуми си направил. Не си нали.?!?

23.06.2014 18:43:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.