• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

ГЕРБ подкрепили банковата цензура само заради „духа на закона”

ГЕРБ подкрепили банковата цензура само заради „духа на закона”

/КРОСС/ Партията на Бойко Борисов гласувала предложението на БНБ за промени в Наказателния кодекс, предвиждащи разпространителите на информация за банките, която може да доведе до паника сред населението, да се наказват със затвор между две и пет години, само заради „духа на закона" и за да спазят споразумението от консултативния съвет. ГЕРБ обаче няма да подкрепи текстовете на второ четене, тъй като „не стават", заяви депутатът Лиляна Павлова пред ВTV .

Предложението на БНБ, за промени, които бяха определени от редица експерти като „абсолютна цензура", бе внесено от Йордан Цонев (ДПС) и мина на първо четене с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

Павлова обаче определи като абсолютна манипулация тезата за „прегръдка" между ГЕРБ и ДПС, която логично се появи след вчерашното гласуване. Според нея оттук нататък промените няма да видят бял свят и ГЕРБ няма да ги подкрепи, защото „не са добри, не стават".

„Очевидно няма воля да за промяна между първо и второ четене. На първо четене се приема духът на закона", обясни Павлова и добави, че въпреки вчерашното гласуване ГЕРБ продължават да настояват за оставката на управителя на БНБ Иван Искров.

Тя обяви, че във фонда за гарантиране на влоговете има едва 2,1, а не 3,6 милиарда, колкото са необходими, за да бъдат покрият парите на хората в КТБ. По думите й трябва да се мисли дали влоговете на филмите и физическите лица, които ще бъдат възстановени, ще бъдат с или без лихвите.

Павлова предложи всички останали банки да се включат в обезщетяването на вложителите.

В държавата има бедствие, но след изборите да изгрее слънце, което да ни стопли преди зимата, се надява бившият регионален министър.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.