• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Станишев: Без БСП не може да има следващо стабилно управление

Станишев: Без БСП не може да има следващо стабилно управление

Велико Търново /КРОСС/ Важно е на 5-ти да гласуваме, защото няма кой да реши вместо нас. БСП търси подкрепа на тези избори с основни ясни каузи в нашата кампания, които са обществени и национални: да не се допусне връщането на ГЕРБ на власт и икономическо развитие и създаване на работни места, социална справедливост и справедливост от страна на държавата да продължат. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев пред медиите във Велико Търново. Той бе категоричен, че ако една държава не помага на бедните и слабите, тя е само една шайка за разпределяне на властта и без БСП не може да има следващо стабилно управление. Президентът на ПЕС припомни, че БСП вече е започнала последователното осъществяването на тези си цели още в миналия мандат със създаването на 50 хил. работни места. Станишев подчерта, че още от сега ГЕРБ дават заявки за повторение на мрачния сценарий от времето на управлението си и казват: „гответе се да затягате коланите".

Той бе категоричен, че в последната година е направено много в социалната сфера и това е основа "БСП лява България" да търси подкрепа на изборите, защото без достатъчно подкрепа и сила, няма как да продължат с нужните промени. Като друг приоритет той посочи и продължаването на публичната инвестиционна програма за подпомагането на регионите, от която сега много проекти се спират от служебния кабинет.
Той изрази притеснение от действията на служебното правителството, което показва, че изпълнява политическата поръчка на ГЕРБ, най-вече с назначенията си, като даде пример с уволнението на директора на АЕЦ „Козлодуй". По думите му политиката в областта на енергетиката също е повод за притеснение. „От октомври се готви увеличение на цената на тока. Винаги когато ГЕРБ са в управлението, цената на тока расте на гърба на хората", заяви той. Станишев подчерта, че правителството на Орешарски не е допуснало това да се случи и е имало политическата воля с промени в закона не само да се спре покачването на цените на електроенергията, но и да се постигне намаление. Той обясни, че с това са засегнати много икономически интереси, които сега се обслужват от служебното правителство и ГЕРБ. „Хората трябва да помислят кой работи за тях и кой за огромни, частни, икономически интереси", категоричен бе Станишев.
Сред присъстващите бяха и водачът на листата на "БСП лява България" за област Велико Търново Марияна Бояджиева, както и кандидатът за депутат Таня Андреева и областният управител.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Сани

Разликата между управлението на БСП и на ГЕРБ е това, че по времето на управлението на червените премиера си свърши работата и овладя кризата, а по време на управлението на ГЕРБ - премиера си подаде оставката и остави страната в политически и икономически колапс

20.09.2014 18:05:53

Тодор

Много добро изявление, за пореден път Станишев доказа, че е политик на много високо ниво и разбирам, защо е толкова почитан в Европа

20.09.2014 18:03:10

Ина

В сегашното тежко и проблемно положение БСП е единствения вариант за постигане на положителни резултати и справяне с кризата

20.09.2014 18:00:13

Алек

Бойко може само да си мечтае да направи изявление от подобна класа

20.09.2014 17:58:48

Даниела

Винаги червените са били единствената партия, която мисли за народа и страната и не преследва само лични облаги

20.09.2014 17:56:43

Иван

Налице е поредната причина поради която бих гласувал за БСП

20.09.2014 17:55:45

Хари

Социолозите са в грешка относно вота, който ще получи БСП. Сигурен съм, че ще е много повече, защото просто няма разумна алтернатива на Столетницата

20.09.2014 17:54:28

хадес

При Бойко съдебната система беше превърната в изтривалка за предишните и сегашни престъпления с безпрецедентната кадрова намеса в изпълнителната власт. ГЕРБ си избраха "президент" с груби изборни фалшификации. Парламентът, благодарение на групата на ГЕРБ, се превърна в патерица на правителството, с което бяха нарушени основни конституционни норми и водещата законодателна роля в държавата. Именно този парламент наложи вредни на гражданите и обслужващи олигархията лобистки закони. В областта на вътрешната сигурност ударихме дъното. Едва ли има българин, който да не е бил обект на престъпление от различно естество. Така се стигна и до атентата в Бургас. И в ЕС Борисов стана олицетворение на тъпотия и безкрайно нахалство.

20.09.2014 14:09:26

хадес

Започнатите магистрали на Бойко са нискокачествени и недовършени, парите към подизпълнителите са неизплатени. Държавата се превърна в най-големия длъжник, с което уби икономиката. За сметка на това оглавихме всички негативни класации на ЕС: по корумпираност - първи, по сива икономика - първи, по скъпи кредити в ЕС - първи, по спад на трудова заетост - първи, изпреварвайки даже Испания, Гърция и Португалия, по скъпа енергия - първи. Последни по качество на здравеопазване и образование. Бюджетът на БАН беше орязан, както и парите, на "Фонд научни изследвания".

20.09.2014 14:08:52

хадес

При Борисов лекарствата поскъпнаха с над 500 процента, а храните с 50 на сто. Средният и малък бизнес беше унищожен. За пръв път в историята на България, доведени до пълно отчаяние и безизходица, хора се самозапалиха в пропорции по-големи от паленето на будистите в Южен Виетнам по време на войната с американците. Не бяха построени нито нови училища, нито нови болници, нито нови заводи. Не бяха развити никакви нови или стари отрасли в икономиката. Не беше увеличено потреблението, което в България е с най-голям спад - абсолютен и пропорционален - във всички страни-членки на ЕС.

20.09.2014 14:08:28

хадес

Резултатите от 42-месечното управление на шайката Герб са плачевни. Борисов успя да натрупа 8 милиарда дълг и да остави над 1 милион безработни, от които 150 000 младежи. С всички свои действия този режим задълбочаваше кризата, която се разгърна по целия спектър - икономически, финансов, политически и социален. Борисов беше единственият "премиер" след 1990 г. , който замрази пенсиите и заплатите.

20.09.2014 14:07:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.