• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

ГЕРБ: Няма да участваме в управлението на всяка цена. Но не извивайте ръцете

ГЕРБ: Няма да участваме в управлението на всяка цена. Но не извивайте ръцете

/КРОСС/Ще направим всичко възможно да съставим силно правителство, което да реализира национални приоритети за бъдещето на България, заяви на пресконференция на политическата сила с най-много гласове на провелите се вчера парламентарни избори - заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов.

Степента на правене на компромис зависи от това колко си голям. По-големият трябва да прави по-малки компромиси, посочи Томислав Дончев по повод възможностите за сформиране на кабинет. Ние няма да бягаме от отговорността за съставяне на кабинет, но няма да го направим на всяка цена, заяви той.

Според него правенето на компромиса си има граница - да не се превърнеш сам в компромис.

Подкрепата ни е над 1,1 гласоподаватели, което означава, че ние трябва да си изпълним ангажимента към тях и да не ги предадем. Ще водим разговори с всички парламентарно представени партии, за да реализираме управленската си програма, уточни Цветанов. Ще бъдем ясни и няма да участваме в управлението на всяка цена, допълни той. 

Ако ни се извиват ръцете, вървим към нови избори около Коледа, каза от своя страна Димитър Николов. 

Ние имаме хомогенни структури, имаме ясно лидерство, имаме и програма. Някои, които нямат нещо от тези неща, им е по-лесно да отстъпват, допълни Томислав Дончев. 

Решаваме, че трябва да изпълним своя ангажимент към избирателите и да съставим правителство. Съзнаваме, че това ще бъде правителство на малцинството, каза от своя страна Румяна Бъчварова. Ще направим всички възможни усилия да се разберем по политическите въпроси с всички политически сили. Няма да отстъпим от своите основни политически позиции за управление на страната, каза Бъчварова. Ако не се случи това, отговорността ще се разпределя между останалите политически сили, подчерта тя. 

Бъчварова уточни, че преговорите ще започнат след окончателното обявяване на резултатите от изборите.

Нашето виждане беше да започнем преговори с РБ, но тяхното поведение по време на кампанията и техните условия кой да бъде следващия министър-председател е неприемлива за нас, посочи Бъчварова. Тяхното предложение за нас е всъщност опит за възстановяване на задкулисието в държавата. Те ни предлагат трета кандидатура, което по същество е искане за възстановяване на модела на кабинета "Орешарски". Имаме ясна позиция по всяка една от необходимите политики, заяви Бъчварова. Готови сме да съставим кабинет на малцинството, очакваме политическа подкрепа, подчерта тя.

Бъчварва категорично отрече хипотезата кабинет на ГЕРБ без премиер Борисов. 

Тя призна, че ще се опитат да получат подкрепа  поне до 120 депутата, като посочи, че всичко под 110 би било рисковано. 

Дебатът е отворен, посочи Цветан Цветанов. България се нуждае от стабилно правителство и от стабилни институции и затова искаме да проведем разговори и да реализираме национални приоритети с един силен мандат, допълни той. 

Ако не реализираме хипотезите на Румяна Бъчварова, ще реализираме хипотезата на Димитър Николов, каза още Цветан Цветанов. 

„Не можем да говорим за окончателни резултати, защото още няма решение на ЦИК, с което ГЕРБ си запазва правото да направи официална пресконференция, когато бъдат обявени окончателните резултати и разберем кои депутати ще влязат в 43-то Народно събрание. Отчитаме, че от общо 31 многомандатни избирателни района ПП ГЕРБ печели в 26. В 5 печели ДПС, във всички останали ПП ГЕРБ е първа политическа сила, което й дава изключително добри резултати", добави Цветанов. „Благодаря на всички симпатизанти, членове, щабове, общински и областни структури, на всички дясномислещи граждани, дали гласа си за ГЕРБ", съобщи Цветан Цветанов.

„Областните градове, в които ГЕРБ има сериозно увеличаване на потенциала си и възможности, които би могла да развие през 2015 г., когато бъдат провеждани местните избори - от 27 областни града - 25 са на ПП ГЕРБ, две са на ДПС - Кърджали и Търговище. Сериозен е пробивът на ГЕРБ във Видин, Враца, Монтана, Хасково, Шумен и други", посочи той. По думите му ПП ГЕРБ увеличава подкрепата си от 2013 г.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов демонстративно пропусна пресконференцията на партията днес - първата официална изява на централата след обявяването на резултатите от предсрочните парламентарни избори вчера.

Малко след 13ч. - обявеният начален час на пресконференцията, Борисов премина покрай събралите се в централата на партията журналисти, облечен в анцуг и с маратонки

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Успех на ГЕРБ !

Заинатяването с персонални условия на Костовашкия екстремист Радан Кънев накрая ето до какво докара Реформаторския блок. До фактическото му изолиране от Изпълнителната власт ! А може би и това да е за добро на България. Пожелавам успех на ГЕРБ в предстоящото му управление !

06.10.2014 14:12:17

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.