• 07 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Лариса Гергиева: Имате великолепни млади гласове

Лариса Гергиева: Имате великолепни млади гласове

/КРОСС/ Майсторският клас на Лариса Гергиева, директор на Академията за млади оперни певци при Мариинския театър в Санкт Петербург, започна днес в Софийската опера с прослушване на кандидатите. Двайсет от тях бяха одобрени лично от нея и тя изрази съжаление, че няма възможност да работи с всички, пожелали да участват в класа. „Те всички са много добри. Впечатлена съм, че познават руския репертоар, и то не само Чайковски и Рахманинов, но и Глинка. Правят ми впечатление и отличните вокални качества на младите български таланти, които се явиха на прослушването. Някои от тях са едва на по 20-22 години. Очевидно традицията на отличните български гласове - най-вече баси и сопрани, е жива", каза Гергиева.

Сестрата на прочутия оперен диригент Валерий Гергиев сподели, че е за първи път в София и в Софийската опера, макар и да познава лично много от прославените в близкото минало български изпълнители. „Срещала съм се неведнъж с Гена Димитрова, спомням си и последното й гостуване в Санкт Петербург в състава на журито на Международния конкурс за млади оперни певци „Римски-Корсаков" през 2004 г. Тя имаше планове за ново гостуване при нас, но уви, отиде си от този свят скоро след това. Познавам лично и Райна Кабаиванска и други от най-големите ви имена в операта".

Лариса Гергиева ще работи с участниците в майсторския й клас до 13 ноември. Концертът на нейните ученици със специалното участие на звездите на Мариинския театър Наталия Павлова и Юлия Маточкина ще бъде на 14 ноември, под диригентството на Стефан Линев, с оркестъра на Софийската опера и балет.

Роденото в Казан младо сопрано Наталия Павлова също е за първи път в България и се вълнува от срещата си с българската публика. Пяла е на двете нови сцени на прочутия Мариински театър, но едва неотдавна е гастролирала на най-старата и най-авторитетната от тях, като Царица Милитриса в „Приказки за цар Салтан" от Римски-Корсаков.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.