• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Рулетката на бат'Сали

Рулетката на бат'Сали

/КРОСС/Участниците в играта на руска рулетка стрелят от упор в главата си с револвер, в който има само един куршум. Опасна игра, с трагични последствия. Кандидатът за народен представител от ДПС Александър Методиев или бат'Сали се оказа куршумът, отстрелял от упор нечии депутатски мераци в Кюстендил.
Със скромните 864 гласа за движението и едва 37 преференции бат'Сали отново ще седне на депутатската банка. За сравнение, вторият от листата на ББЦ в Кюстендилско е събрал 1098 преференции, вторият на ГЕРБ - 1685, а вторият представител на БСП ги отвява с 2199. Патриотичният фронт има близо 3 пъти повече гласове от ДПС, резултатът на АБВ е повече от 2000 гласа, а ПП "Атака" взима почти 4000. Въпреки това те нямат мандат за народен представител от региона. Дали всички тези вече парламентарни партии не са ощетени? Може и да не е честно, но е... законно. Колкото и странно да звучи, пише в. "Дума" в статия под заглавието "Рулетката на бат'Сали".
За втори път благодарение на чуждестранните гласове бат'Сали влиза в парламента. Преди да "изгори" Кюстендилско, ситуацията бе същата в София област, на която бе натресен депутат от ДПС, въпреки слабите резултати на движението. Тогава Методиев бе втори в листата на ДПС и се възползва от това, че водачът Емил Иванов стана областен управител. Гласовете от чужбина доведоха и друг куриоз, отново в полза на ДПС - Петя Раева стана депутат в 42-то НС с рекордно малкия брой гласове за себе си - 474 във Видин.
Докато законът съществува в този си вариант, проекции на бат'Сали или дори самият той ще объркват сметките на партийците в неочаквани райони - днес в Кюстендил, утре в Монтана, Перник и т.н. И на практика ще лишават хората от правото им да пратят избран от тях представител в НС. Може би е време да помислим защо ДПС и останалите партии отлагат създаването на отделен мандат само за гласовете от чужбина? Тогава нещата ще са предварително ясни, а едно движение ще загуби способността си да действа неочаквано и да натриса свои хора в райони, които не са ги избирали, и да прецаква опонентите си, посочва още изданието.

Стотици жители на Кюстендил и Дупница протестират срещу влизането на Александър Методиев - Бат`Сали от ДПС в НС заради преразпределение на гласовете от чужбина. Протестите продължават и днес.

Провокацията не започва с неговото избиране, а с неговото номиниране. Проблемът е с издигането на този кандидат, който е от Самоков и няма нищо общо с Кюстендил, заяви Мая Манолова пред Нова телевизия. Според нея ДПС е купило гласове в Кюстендил.

Бат`Сали трябва да се оттегли, смята Манолова, но не мисли, че това ще стане.

Не е новина, че нашето партньорство с ДПС бе тежка грешка. Изпълнявахме предизборни обещания, призна Манолова.

След Дупница и Кюстендил и в Ямбол излизат на протест срещу начина на разпределение на депутатски мандати. По информация на пресцентъра на партия ГЕРБ става дума за безпрецедентна подмяна на вота. В Ямболския район от четири мандата ГЕРБ получава един с повече от 18 хиляди гласа, ДПС също един, но само с по-малко от четири хиляди гласа, а БСП ще има двама депутати с близо 14 хиляди гласа.

Протестът днес ще бъде пред сградата на Областната администрация.

Габрово също въстава срещу решението Четин Казак от ДПС да стане депутат. Неговият резултат е седми в региона, а в града е получил под 300 гласа. Въпреки това с гласовете от чужбина Казак взима четвъртия мандат.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Петиция за премахване на новините на турски език по БНТ http://www.peticiq.com/novini_na_turski_ezik_po_bnt_out

18.10.2014 03:06:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.