• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

МВР е набелязало 1000 потенциални купвачи на гласове

МВР е набелязало 1000 потенциални купвачи на гласове

/КРОСС/ "Около хиляда души са определени от МВР като потенциални участници в купуването на гласове на предстоящите избори. Имената им са обявени в различните дирекции на полицията и по тях се работи", увери главният секретар на вътрешното министерство Светлозар Лазаров.

Главният секретар на вътрешното министерство обясни, че вече са изпратени инструкции до областните дирекции на полицията в страната за работа по предотвратяване на купуване на гласове преди и по време на изборите. Повечето от тези 1000 души, за които се предполага, че могат да участват в търговията на вота са с криминални регистрации, предава БНР.

"Участват лица с криминални прояви. Участват лица, съпричастни към организираната престъпност, независимо дали лицето е имало други криминални прояви, когато установим негова съпричастност към тази дейност, той вече попада в профила на криминално проявени лица", поясни Лазаров.

Вътрешният министър Йордан Бакалов допълни, че МВР има информация за хора, които са засечени, че с купен вот искат да спечелят преференция и да влизат в парламента.

"Хора, които са на по-задни позиции, се опитват да работят за собствена полза и изгода, т.е. да купуват избиратели и по този начин преференциално да спечелят гласове и да се преместят на по-предни позиции в самите си листи", заяви министърът.

"Няма проблем с гласуването на полицаите, които са командировани по границата", обясни още вътрешният министър.

Той допълни, че има притеснения дали ще могат да се съберат достатъчно доказателства, уличаващи хора в купуване на гласове, за да бъдат осъдени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.