• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Цветелин Кънчев: ДПС не е грабнала гласовете на ромите

Цветелин Кънчев: ДПС не е грабнала гласовете на ромите

/КРОСС/ "Желанието на ГЕРБ да състави коалиционен кабинет на споделената отговорност е „разумно", защото националните интереси трябва да стоят пред тяснопартийните. А колко е искрено това желание ще си проличи при преговорите." Това каза за предаването „12+3" по „Хоризонт" лидерът на движение „Евророма" Цветелин Кънчев.

Според него, БСП трябва да изслуша мнението на Коалиционния съвет и да направи вътрешнопартиен референдум преди да мисли за такава коалиция с ГЕРБ. Според него ДПС не е грабнала гласовете на ромите.

"В кюстендилския десетхиляден квартал „Изток" гласовете за ДПС са 40. В най-големия ромски квартал на България - Факултета, знаете ли колко гласове има ДПС? 42! Е това ли е победа? Господин Местан може да има своите основаниа да говори така! Може би иска по този начин да изпрати послание към твърдия си електорат, че видите ли, „ако продължавате да упорствате, ние имаме откъде да набавим допълнителен ресурс". Но оттам нататък, вярвайте ми в областите Враца и Монтана ДПС наистина има пробив, но това не е България", поясни той.

Кънчев разкритикува протестите срещу водачите на ДПС в депутатските листи в Ямбол, Дупница и Кюстендил.

"Не е честно да се реагира по този начин само заради това че Сали е циганин или Илия Илиев е циганин. Не бива така! Макар и да взимат служебно мандатите, без да има гласове за тях, това е законът, а законът важи за всички. Когато е правен този изборен кодекс, къде са спали хората, които са го правили? Защо не направиха една листа само за гласовете от чужбина? Нещата щяха да бъдат по друг начин! Нямаше да има това напрежение!", категоричен е той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.