• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Президентът: Гражданите трябва да усетят държавата на своя страна

Президентът: Гражданите трябва да усетят държавата на своя страна

/КРОСС/След голямата мъка за загиналите при бедствията трябва да се направят необходимите изводи и хората да усетят държавата на своя страна. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред журналисти във Варна, където присъства на трисагий, отслужен в Катедралния храм „Свето Успение Богородично" в памет на загиналите от катастрофалните наводнения в страната.

„Днес освен ден на траур за отнетите от водната стихия жертви във Варна и Добрич, е и ден за национална съпричастност към семействата на загиналите и всички пострадали", заяви президентът. Той отново призова да не се политизира трагедията, а да се положат целенасочени усилия. „Сега е време всеки, независимо от партийната си принадлежност, да покаже своето отношение към народа си, който е в беда", подчерта държавният глава, който потвърди ангажимента си да следи отблизо овладяването на щетите и да посети отново засегнатите от наводнението райони.

„Мерките са ясни - те трябва да са целенасочени, ефективни и конкретни", заяви още президентът. Държавният глава отново призова комисиите за оценка на щетите във възможно най-кратки срокове да си свършат работата. Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане трябва да заработи извънредно и да изпрати представители на място в засегнатите от наводненията райони, апелира още президентът Росен Плевнелиев във Варна.

Държавният глава благодари на дарителите и доброволците, които се отзоваха в помощ на пострадалите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ред

Ок,връщаш се, не е свършено, и? Ще се разплачеш ли, какво ще направиш?

23.06.2014 14:05:21

Бийн

Росенчо, имаш ли смелост това послание да го кажеш директно в очите на Бойко, Цвъко и колегите ти от герб?! Те са най-активни в политизирането на трагедията.

23.06.2014 14:05:10

Оставка

Подавай си по-бързо оставката! Само така можеш да помогнеш на България.

23.06.2014 14:04:49

цецо

Жалко за хората, много жалко. Властта, особено местната, е длъжна да направи всичко възможно, за да не се повтори тази трагедия.

23.06.2014 14:04:32

Анонимен

Недоразумението Прецидент,си отвори устата да ни поучава,въпреки че няма капацитет за такива действия! Само бла-бла! Вижте си кадрите и глупака когото сложихте за кмет. Само Калинки в това свърталище ГЕРБ!

23.06.2014 13:40:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.