• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Легендите от All Stars 2017 като деца

Легендите от All Stars 2017 като деца

/КРОСС/ Известни футболисти били на ръба на друга професионална реализация

Мачът на годината наближава, а с него се разгарят и страстите около световните спортни величия, които ще уважат събитието. Датата е ясна - 14-ти юни. Мястото също - национален стадион "Васил Левски". Разкрити са и имената на голяма част от звездите, които ще се изправят едни срещу други в отборите на Димитър Бебратов и Лиуш Фиго. Именитите футболисти застават зад каузата да помогнем на децата, организирайки най-голямото благотворително събитие в България през тази година. Генерален спонсор ще бъде Първа инвестиционна банка, а важната новина е, че всички събрани средства ще бъдат дарени за талантливите деца на България.

Спортното събитие на годината по всеобщо мнение ще привлече едни от най-големите играчи в съвременния футбол. Какви са били те като малки, как са отраснали, с какви проблеми са се сблъскали и какво в живота им ги е белязало да станат велики футболисти, а впоследствие и да играят благотворително, идвайки у нас?

Част от виртуозите на терена са били на косъм от тотално различен живот преди футбола. Рио Фърдинанд е имал всички предпоставки да стане балетист вместо футболист, въпреки че цялото му семейство има афинитет към най-известния спорт.

Майката на Фърдинанд - Джанис е от ирландско-английски произход, а баща му - Джулиън - от Света Лусия, малка островна държава в Карибско море. Двамата никога не са сключвали брак и се разделят, когато Рио е още тийнейджър. На по-късен етап от живота си родителите му намират нови половинки и Рио има още 6 братя и сестри.

По-малкият му брат Антон също е футболист, тренирал като батко си в „Уест Хем" и играл за „Съндърланд". Братовчед им Лес Фърдинанд не изневерява на фамилната традиция и играе футбол на професионално ниво за „Куинс Парк Рейнджърс", „Тотнъм" и „Уест Хем Юнайтед".

Рио започва да тренира футбол докато е ученик, а първия си професионален мач прави на 18 години. Любопитната новина обаче е, че преди това Фърдинанд е тренирал...балет! Докато избере футбола за своя професия, Рио е развивал различни таланти. Дори е посещавал училище по балет четири пъти седмично в продължение на 4 години и то със спечелена стипендия.

"Винаги като дете исках да правя нещо различно. Много лесно се отегчавах", казва той по повод необичайното си занимание. Към днешна дата, за радост Фърдинанд продължава да припечелва добре като спортен коментатор и е оставил в миналото детската си страст към танците, която можеше и да го доведе до фалит, ако бе заложил да се реализира в тази сфера. "The Man", както го нарича Бербатов, ще застане до бившите си съотборници в благотворителния мач All Stars 2017.

За разлика от Фърдинанд, за Бербатов танците не са били детска страст. Той си е падал по скачането. Все пак и неговата съдба го води към футбола.

Митко произлиза от спортно семейство. Майка му е бивша хандбалистка, а баща му бивш футболист на „Вихрен", „Пирин" и ЦСКА (София). Дядо му, чието име носи Бербатов, е играл във ФК „Струма". В първи и втори клас, Митко тренира лека атлетика и скок на дължина и по мнение на треньорите си е имал потенциал. Към футбола се насочва на 10 години и влиза в школата на „Пирин", а през 1998 година, на 17 години, преминава в школата на столичния гранд ЦСКА. Година по-късно Бербатов подписва професионален договор с клуба и вече става част от мъжкия тим на ЦСКА.

"Не съм бил отличник, не мога да си кривя душата, но съм залягал над учебниците. Е, залагах малко повече на спорта, но мисля, че съм бил винаги достатъчно усърден", признава Бербатов в спомени за детството. "При мен се получи автоматично - то си е ген, предало ми се е по бащина линия. Когато има предпоставки, а играта ти е интересна, е логично да пробваш да станеш футболист", заявява българският нападател.

Страстта към футбола за Неманя Видич е една-единствена и той не е залитал по други спортове. Отраснал в бедно семейство на работник и чиновничка, той от ранна възраст се сблъсква с недоимъка и финансовите проблеми. На 7-годишна възраст започва да тренира в местния отбор „Йединство Ужице" заедно с брат си. Дядо му и чичо му са били футболни съдии, запалили любовта към футбола в двете момченца.

На 15 години кариерата на Видич започва своя подем след сключен договор с гранда „Цървена Звезда". За младия футболист със сигурност е било шокираща новина, че родното му градче Титово Ужице е с население по-малко от капацитета на великия стадион "Олд Трафорд", дом за Видич години след това и сцена на игровите му умения 9 сезона поред.

Не това обаче е било най-шокиращото изживяване в живота на сърбина. Напрежението в родната му Югославия и военните конфликти в периода 1991-2001г. водят до няколко години живот, изпълнен с проблеми и в страх от бомбени заплахи за цялото му семейство. Родният му град е бил бомбардиран 5 пъти, а самият той се е налагало да се крие в бомбоубежище, за да запази живота си.

Преживял война и доказал уменията си, по пътя към мечтите си, Видич е трябвало да се изправи и пред пословичната ярост и строгост на сър Алекс Фъргюсън.

Очевидно, намерил начин да се справи с нея, Видич записва името си в историята като един от великите играчи на „Червените дяволи" и капитан на отбора 3 сезона.

И ако по пътя на Бербатов, Фърдинанд и Видич е имало проблеми и спънки преди славата, то за Роберто Карлош футболът е трамплин, спасяващ цялото му семейство от фалит. Родителите на Карлош са се занимавали със земеделие и младият Роберто започва работа на 12-годишна възраст в текстилна фабрика, за да помага на близките си. Като всяко дете в Бразилия - Карлош обича футбола и иска да стане професионалист. На 14 години прави и първите си стъпки в тази посока.

Бомбени заплахи, балет и лека атлетика и множество други проблеми са били на ръба да застанат на пътя на славата за част от футболистите, които ще участват в благотворителния мач за талантливите деца на България, който се организира с помощта на Fibank. Сега всички те, заедно с други футболни легенди ще пристигнат в България, за да променят съдбите и на българчетата, чиито таланти тепърва ще славят страната ни.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.