• 27 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7533
  •  GBP / BGN 2.3443
  •  CHF / BGN 2.0692
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Наградиха спортните герои на 2014 година

Наградиха спортните герои на 2014 година

София /КРОСС/ Български спортен тотализатор и Министерство на младежта и спорта наградиха Спортист и Треньор № 1 на България за 2014 година. Носителите на отличието са Григор Димитров и Ина Ананиева. Двамата получиха от Български спортен тотализатор като награда луксозни автомобили Volvo XC60.
Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев и г-н Дамян Дамянов, изпълнителен директор на Български спортен тотализатор поздравиха шампионите на 2014 година. Министър Кралев връчи ключовете от луксозния автомобил на Треньор на годината - Ина Ананиева, а г-н Дамянов на Спортист на годината, като от името на Григор Димитров наградата прие неговият баща и дългогодишен треньор - Димитър Димитров.
„Знаете, че основната мисия на Български спортен тотализатор е да подпомага българския спорт и се радваме, че оказваме важна подкрепа за развитието му. През изминалата 2014 година БСТ е превело към Министерството на младежта и спорта 27 661 785 лева за спорт. От името на Български спортен тотализатор поздравявам Григор Димитров и Ина Ананиева за световните им постижения. Нека настъпващата 2015 година ни зарадва с още много спортни успехи", каза г-н Дамянов на събитието.
Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев също поздрави спортните герои на 2014 година. „Поздравявам победителите в тазгодишната класация, както и журналистите за техния избор. Много съм щастлив, че имам повод за пореден път тази година да наградя треньора на ансамбъла по художествена гимнастика. Вярвам, че ще имам шанса да им връча златните медали от Рио, каза министър Красен Кралев на церемонията. Пожелавам успехи и на Григор Димитров, стъпка по стъпка да върви към световния връх, да ни радва и да намира малко повече време да бъде в България, за да може най-големите му фенове да се докоснат до неговата харизма и талант. Смятам, че тазгодишните победители ще прославят името на България през следващите години"", каза министър Кралев.
Призьорите се избират чрез анкета сред спортните журналисти.
Григор Димитров е най-добрият български тенисист. През 2014 той се класира до ТОП 8 на Световната ранглиста. Тази година Григор има 50 победи и три завоювани титли - в Акапулко (Мексико), в Букурещ (Румъния) и в Лондон (Великобритания). Също така той достигна и до полуфинал на най-престижния тенис турнир в света - „Уимбълдън" и до четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия.
Ина Ананиева е треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика - жени. През 2014 година националният ансамбъл спечели първо място на световното първенство в Измир (Турция), злато на Световната купа в Казан (Русия), първо място на Европейското първенство в Баку (Азейбарджан), злато на Световната купа в Минск (Беларус) и още много отличия и медали от тези и други международни състезания.
За поредна година Български спортен тотализатор съвместно с Министерство на младежта и спорта награждават спортните отличници. В категорията Спортист на годината досега са награждавани Иво Ангелов /борба/, Кубрат Пулев /бокс/, Детелин Далаклиев /бокс/ и Станка Златева /борба, в две поредни години/. В категорията Треньор на годината награди са получавали Армен Назарян /борба/, Михаил Таков /бокс/, Петър Лесов /бокс/ и Симеон Щерев /борба, в две поредни години /.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.