• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Съдът пусна двама от групата на Главестия

Съдът пусна двама от групата на Главестия

София /КРОСС/ Нина Македонска и Боил Комаревски-Биби от групата за рекет и лихварство на Ангел Попов-Главестия излизат от ареста срещу парична гаранция от по 10 000 лева. Това определи днес Апелативният специализиран наказателен съд. Задържани за постоянно остават обаче лидерът на групата и двама от участниците в нея - Цветомир Ценов-Квиц и Ивайло Николов-Зъбчо.
Според обвинението групата е действала от 2008 г. във Враца, Козлодуй, Оряхово, Мизия, с. Галиче и други селища в региона, като раздавала заеми срещу огромни лихви, а длъжниците били наказвани с жестоки изтезания, ако забавят плащанията. По време на делата за гледане на мерките за неотклонение на обвиняемите стана ясно, че групата отвличала длъжници, заплашвала с убийства и с палежи. Някои от жертвите били държани в т.нар. фургон на ужасите, където били пребивани и изнасилвани, а клипове се качвали в интернет, за да послужат за пример на други длъжници.
Защитата на обвиняемите възрази на разказа на прокуратурата, защото свидетелите на обвинението не били с чисто съдебно минало, а Юлиян Янков-Картофа, който говорел за изнасилване с бутилка, бил многократно осъждан.
От прокуратурата пък посочиха, че братята Върбан Димитър и Цветомир Димитрови-Мишките заплашвали свидетели след ареста на петимата от групата на Главестия. От миналата седмица братята също са задържани, след като имало данни, че са отровили добитъка на свидетели, за да ги принудят да мълчат.
Арестите на групата ще се запомнят и с двете ситуации, при които униформените сбъркаха адресите на хората, които трябва да задържат. На 11 август полицаите нахлули в дома на пенсионери в Оряхово, след което от МВР се извиниха. Преди дни пък полицаите влезли сутринта в дома на семейство работници в АЕЦ "Козлодуй", за да търсят Цветомир Димитров, пише "Правен свят".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.