• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Филип Хамънд: Все още бих гласувал да напуснем ЕС

Филип Хамънд: Все още бих гласувал да напуснем ЕС

/КРОСС/ Новоизбраният външен министър на Обединеното кралство Филип Хамънд заяви, че би гласувал страната му да напусне Европейския съюз, освен ако в съюза не се проведат значителни реформи. Според него някои от настоящите разпоредби са "просто неприемливи" и застава зад думите си отпреди година, че ако трябва да избира сега, би гласувал за излизане от ЕС, съобщи "Гардиън".

"Ако няма никаква промяна в начина, по който Европа се управлява, никаква промяна в баланса на правомощията между националните държави и ЕС, никакво предложение за това как еврозоната може да успее и да съществува съвместно със страните извън нея, това не е Европа, която може да работи за Великобритания в бъдеще. Трябва да има промяна, трябва да има предоговаряне", каза той, цитиран от британския вестник.

Хамънд заяви, че приема факта, че "Великобритания печели много, участвайки в единния европейски пазар", но добави, че преди всичко статуквото не е в интерес на страната му. Според него е нужно съществено предоговаряне и ако европейските партньори не предложат реална промяна, отговорът на британците на референдума ще бъде ясен.

Приоритет при преговорите с Брюксел по темата на новия външен министър ще бъде възстановяване на някои правомощия на националните държави, така че онова, което може да се направи на национално ниво, да бъде свършено от държавата, вместо от европейските институции. По думите му това се одобрява не само от Лондон, но и от други страни членки.

Той каза още, че е важно да се установи връзка между държавите в еврозоната и тези, които са извън нея, по начин, който е честен за страните членки, които не са в нея и да защитава своите интереси.

Филип Хамънд беше назначен за министър на външните работи на Обединеното кралство миналата седмица от премиера Дейвид Камерън, след като Уилям Хейг подаде оставка. Преди да поеме поста, той оглавяваше Министерството на отбраната, а в периода от 2010 до 2011 г. - Министерството на транспорта.

Дейвид Камерън се ангажира с предоговаряне на отношенията между Великобритания с ЕС и след това с провеждането на референдум за излизане или оставане в ЕС преди края на 2017 г., ако спечели изборите. Хамънд е известен с това, че предпочита излизане от ЕС, при липса на промени в настоящия статут на Великобритания в съюза. С настоящите си изказвания той показа, че позицията му не се е променила със заемането на новия пост.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.