• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Пентагонът: Трябва да сме готови за сблъсък с Русия

Пентагонът: Трябва да сме готови за сблъсък с Русия

/КРОСС/ Армията на САЩ трябва да бъде готова за среща с боеспособната руска армия, заяви шефът на Пентагона Чък Хейгъл.

„Изискванията към армията на САЩ ще стават все по-високи, разнообразни и сложни. Терористичната заплаха ще я има още дълго време, но ние трябва да сме готови и за сблъсък с ревизионистична Русия, с нейната съвременна и боеспособна армия, стояща на прага на НАТО", заяви Хейгъл.

Хейгъл отбелязва, че в днешно време достъпът до разрушителни технологии и мощно въоръжение имат не само отделните държави, но и „недържавни субекти". „Призракът на т. нар. хибридна война става все по-актуален. Високите оръжейни технологии вече се използват дори от терористите", отбелязва шефът на Пентагона.

По думите на Хейгъл под шапката на Тихоокеанското командване служат 80 хиляди американски войници, а в зоната на Централното командване - 40 хиляди. Още 28 хиляди са американските военнослужещи в Европа, като в Африка и Южна Америка също има такива.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Русия си остава ретроградна сила, която в момента поради слабост и ниско технологично ниво се таи, но тя се готви и при всеки удобен момент няма да пропусне да напада, заграбва, да убива и окупира ! САЩ трябва да ограничат достъпа на Русия до нови технологии, да интензифицират подготовката на войските на НАТО и това ще бъде достатъчно да се спре хищническия апетит на руснаците към анексии и войни ! Мястото и гаранцията за сигурност на България е единствено в НАТО и ЕС !

16.10.2014 12:20:13

Анонимен

Външната политика на САЩ към независимите държави е шизофренична и всички васали в НАТО подскачаме като марионетки според тяхната тояга. Ако Европа можеше да каже "стоп", цялата система за издояване на Света от янките щеше да рухне. Но това си е фантазия, щото при псевдодемокрацията парите на неолибералната измет управляват политиката.

16.10.2014 10:54:57

Анонимен

С други думи, американски войски има по цял свят. Резонен е въпросът какво правят извън САЩ. Високо ценя труда на всеки професионалист, ноте са изпълнители. Какви цели е имало политическото ръководство като ги е дислоцирало по всички стратегически точки. Контрол и управление на света, може би. В един момент не ми става ясно, кога армията на САЩ е приятелска, на кого е приятел и какви са критериите. А, иначе, след като открито заявяват, че Русия им е основен противник ( заедно с Китай, Иран и други), то естествено следва да се готвят за сблъсък. Молбата ми е да се сблъскват сами. Аз конфликт с Русия нямам. Слава богу.

16.10.2014 09:50:21

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.