-
30 Март 2025 |
USD / BGN 1.8115
GBP / BGN 2.3463
CHF / BGN 2.0534
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето:
София 0°C
Термичната обработка в нашите хранителни предприятия, е достатъчна, твърди експерт

16 Октомври 2015 | 16:40

/КРОСС/"Това, което се произвежда в предприятията в Република България минава през термична обработка, която смятам, че е достатъчна, за да бъдат отстранени заболяванията", заяви ветеринаря проф. д-р Христо Даскалов на конференция "Достъп до добра храна, практики и предизвикателства", която се проведе в столичен хотел. Повод за националния форум бе Международния ден на храната.
Той препоръча консумацията на охладени меса и продукти в добър вид, което гарантира тяхното качество. Професор Даскалов увери, че е по-добре да се хапва прясна храна.
Според него, контролните институциите в България си вършат отлично работата и трябва да бъдем спокойни. Случаите на заразяване на хора от консумиране на животинско месо, се случват тъй като не се спазват нормативните разпоредби. "Добрата храна е безопасната храна", заяви ветеринарният специалист.
Според него, по времето на социализма се е допускало клането на болни животни и разфасоването на тяхното месо за създърма.