- 27 Ноем 2024 |
- USD / BGN 1.8588
- GBP / BGN 2.3429
- CHF / BGN 2.0999
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето: София 0°C
Термичната обработка в нашите хранителни предприятия, е достатъчна, твърди експерт
16 Октомври 2015 | 16:40
/КРОСС/"Това, което се произвежда в предприятията в Република България минава през термична обработка, която смятам, че е достатъчна, за да бъдат отстранени заболяванията", заяви ветеринаря проф. д-р Христо Даскалов на конференция "Достъп до добра храна, практики и предизвикателства", която се проведе в столичен хотел. Повод за националния форум бе Международния ден на храната.
Той препоръча консумацията на охладени меса и продукти в добър вид, което гарантира тяхното качество. Професор Даскалов увери, че е по-добре да се хапва прясна храна.
Според него, контролните институциите в България си вършат отлично работата и трябва да бъдем спокойни. Случаите на заразяване на хора от консумиране на животинско месо, се случват тъй като не се спазват нормативните разпоредби. "Добрата храна е безопасната храна", заяви ветеринарният специалист.
Според него, по времето на социализма се е допускало клането на болни животни и разфасоването на тяхното месо за създърма.