• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

България била част от ислямския халифат

България била част от ислямския халифат

/КРОСС/Крайно бруталните насилници от Ислямската държава в Ирак и Сирия (ИДИС), от които започват да се страхуват и техните „колеги" от „Ал Кайда", публикуваха карта на ислямския халифат - съобщава Daily Mail. Терористичната организация, която превзе части на Ирак и действа и в съседна Сирия, съобщи, че в предстоящия халифат ще бъдат включени всички мюсюлмани по света в страните, в които живеят. Според картата, публикувана в интернет, в халифата на ИДИС влиза България, всички страни от бившата Югославия, както и Албания и Гърция под името Оропба. Освен това в неговите територии са включени и Испания, Близкия Изток и Северна Африка, пише "Темаdaily".

Ислямската държава в Ирак и Сирия (ИДИС) обявиха план за действие през следващите пет години. В рамките на техния план е публикувана и карта в интернет, в която влиза целият Балканки полуостров. Според изданието освен на Балканите от ИДИС възнамерявали да действа и в Австрия, Унгария, Украйна, Испания, Близкия Изток и Северна Африка. Техен водач е Абу Бакр ал-Багдади, които наричали новият Осама бин Ладен, а САЩ дават 10 млн. долара за неговото залавяне.

Според Ал Багдади Балканските държави и териториите на страните чак до Австрия са естествена част от халифата, който си присовята териториите отпреди Първата световна война и връща границите на Австро-Унгарската империя. ИДИС периодично излиза с декларации, според които организацията признава границите само "преди Великата световна война". Ал Багдади твърди, че разделянето на Османската империя.

Електронното издание Brif също пише по темата. Според изданието ислямистите от ИДИС възнамерявали да превземат Балканите до пет години.

ИДИС започват глобален джигад - Македония и Балканите станаха част от ислямския халифат, е заглавието на вестник "Вечер". Изданието посочва, че на Туитър се появила карта на ИДИС с територии, които искат да ги превземат. В картата влиза целият Балкански полуостров.

Сърбия до пет години ще стане част от халифат, е заглавието на сръбското електронно издание Telegraf. Изданието посочва, че в интернет е публикувана карта на територии, които исямистите искат да превземат през следващите пет години, а сред тях е и Сърбия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.