• 01 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Илияна Йотова: Посещението на Румен Радев в Русия не целеше да възкреси АЕЦ "Белене"

Илияна Йотова: Посещението на Румен Радев в Русия не целеше да възкреси АЕЦ "Белене"

/КРОСС/ Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира в предаването „Събуди се” посещението на президента Румен Радев в Русия.

„Президентът постави една широка палитра от въпроси там. Зададе политическа рамка, която започна от културата и завърши с енергийната сигурност. Той изпълни мисията си и за мен бе странен диалогът, който след това се породи в България. Не възприемам посещението му като цел за възкресяване на АЕЦ „Белене”. Президентът постави голямата тема за енергийната независимост на Европа, за това къде е България и какво може да направим като енергийни проекти. Той построи отново един мост, който в предишните пет години беше тотално разрушен”, поясни Йотова.

Тя допълни, че Румен Радев отново е станал заложник на ниски вътрешнопартийни страсти, а не трябва да е така, тъй като външната политика трябва да е обект на национален консенсус.

„Унизително е за нас като българи да поставяме на такова ниско ниво този диалог”, на мнение е Илияна Йотова.

Тя направи обиколка в Чехия, Словакия и Сърбия по стъпките на светите братя Кирил и Методий. Основната цел бе отдаване на почит към делото на светите равноапостоли.

„Отидохме на местата, където са стъпвали светите братя и техните ученици. Беше много голямо удовлетворението, че се знаеше много за България”, поясни Йотова.

Нашата задача е да опазим кирилицата, защото има тенденции в обратната посока. Не трябва да сме наивници”, каза в вицепрезидентът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.