• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Йовчев: Всички ще съжаляваме за Орешарски

Йовчев: Всички ще съжаляваме за Орешарски

/КРОСС/ Оставката на кабинета е предизвестена, въпрос на време е, смята Цветлин Йовчев, вицепремиер и министър на вътрешните работи. Според него скандалът Пеевски - Василев се преекспонира. БНБ си е свършила работата. Същото ще направи и прокуратурата, убеден е той.

Що се отнася до трагедията в Североизточна България Йовчев е убеден, че държавата е действала бързо и адекватно, за разлика от местната власт.

Без значение докога ще е министър Цветлин Йовчев заяви: Ще правя каквото трябва,пък да става каквото ще.

Какво каза още вицепремиерът в интервю за Нова телевизия:

За наводненията във Варна и Добрич

Каквито и ресурси да има, винаги ще се появят случаи, в които природата е по-силна от човека, заяви Цветлин Йовчев. В случая може и да има грешки, но всичко е в резултат на бедствие, е изводът на министъра. По думите му държавата е направила всичко възможно още от първия момент.

Реакцията на местната власт не беше в посоката, в която трябва да бъде, отправи лека критика Йовчев и каза, че ясно били разписани плановете за реагиране. Трябва технологично и технически да повишим капацитета и това се прави.

Във Фонда няма пари за нови къщи, заяви Йовчев. Според него отговорността е на хората, те трябва да си застраховат къщите. Все пак министърът обясни, че в момента екипи на Гражданска защита подпомагат местните власти, за да оценят щети и да бъдат отпуснати помощи.

„До 2014 година трябва да направим регистър на критичната инфраструктура, до края на 2015 година трябва да се напишат планове", обясни вътрешният министър.

Оставка на кабинета кога?

Пламен Орешарски веднага можеше да си хвърли оставката. Но това е въпрос на политическа коректност, заяви вицепремиерът Цветлин Йовчев.

Не е необходимо да се държи една власт на всяка цена. От тук нататък вече е въпрос колко дълъг ще бъде хоризонтът. Имаше договореност на КСНС, каза Цветлин Йовчев и допълни: Трябва да намерим формулата, по която да има повече стабилност в обществото.

Вицепремиерът заяви, че няма специални отношения нито с БСП, нито с ДПС. призна, че има добри отношения с Лютви Местан, но до там.

Вицепремиерът каза, че е в кабинета по покана на министър председателя и предупреди: Всички ще съжаляваме за Орешарски. Всички. Защото ще оценим след време това, което е направил и това, което още може да направи.

В никакъв случай не е нужно трагедията във Варна и проблемите с КТБ да се използват за удължаване на живота на кабинета Орешарски, каза Цветлин Йовчев.

За казуса Пеевски-Василев

Войната между Делян Пеевски и Цветан Василев според вицепремиера се преекспонира, но всеки един конфликт допринася за политическата нестабилност. Той обаче е убеден, че БНБ е реагирала правилно на създалия се проблем.

Цветлин Йовчев вярва в независимостта на българската прокуратура и на главния прокурор.

Нещата отидоха в един водевил и аз не бих искал да участвам в него, каза той и отказа коментар по случая със заплахите за убийства. Нямаме нищо официално, което да е постъпило в МВР. По медийна публикация не можем да направим нищо, каза той.

Няма недосегаеми хора. Всички могат да бъдат разследвани и всички могат да понесат отговорност, каза вицепремиерът и призна, че именно заради тази позиция, споделена и от Сотир Цацаров, го подкрепя в действията му. 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

орех

Орешарски е премиер за пример, кабинетът му свърши в пъти повече работа от този на Боко за 4 години.

24.06.2014 14:15:36

Боко

Мутрите не ги интересува това, герберугите искат да са на власт без значение, че са некадърни.

24.06.2014 14:15:24

Здравко

Орешарски е светлинни години пред Боко Тиквата, доказа го 100 пъти!

24.06.2014 14:15:11

Анонимен

ЕСТЕСТВЕНО , ВСИЧКИ ВИЕ ДЕТО ИЗТЕГЛИХТЕ И ОКРАДОХТЕ 8 МИЛИАРДА ЛВ. ЩЕ СЪЖАЛЯВАТЕ ЗА ТОЯ ПРЕСТЪПНИК ...

24.06.2014 10:24:24

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.