• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Камерън: "Ислямска държава" планира атаки на територията на Европа

Камерън: "Ислямска държава" планира атаки на територията на Европа

/КРОСС/ "Групировката "Ислямска държава" е въплъщение на злото", заяви британският премиер Дейвид Камерън от резиденцията си на "Даунинг стрийт" 10 и се закани, че ще страната му ще се бори с нея колкото и дълго да отнеме това.

"Това е една фанатична организация, която не само уби един британски заложник, а е планирала и продължава да планира атаки на територията на Европа и у нас. Ние сме мирен народ и не търсим конфронтация, но трябва да разберем, че не можем да пренебрегнем тази заплаха за сигурността си и тази на нашите съюзници. Няма вариант да сведем глава, за да останем в безопасност. Проблемът само ще се влоши. Не можем да го подминем, ако искаме да живеем в сигурност - трябва да се изправим срещу тази заплаха", каза още Дейвид Камерън.

Камерън посочи, че страната е потресена от убийството на невинен човек и обеща, че убийците ще бъдат хванати, заловени и наказани, предава БНР.

В момента британско оръжие и бронежилетки се изпращат на кюрдските бойци, които се сражават срещу "Ислямска държава" в Ирак, но присъствието на британски джихадисти в редиците на "Ислямска държава" се потвърди и от последното видео, в което гласът, който предава посланието, е със същия британски акцент, както и при предишните видеа. Поради тази причина най-вероятно Великобритания ще се включи в американските въздушни удари срещу "Ислямска държава".

По-рано Лондон потвърди автентичността на видеозаписа с обезглавяването на британския хуманитарен служител Дейвид Хейнс от бойци на "Ислямска държава".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Нали вие ги създадохте тези изроди.Те са ваша рожба.Мутант мутанти ражда.

14.09.2014 20:48:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.