• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите от водната стихия

Митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите от водната стихия

/КРОСС/В деня на Национален траур в катедралния храм "Свето Успение Богородично" Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите от водната стихия в квартал "Аспарухово".

Хората дойдоха, не само, за да изразят съпричастността си, а и за да попитат с какво могат да помогнат. Броят на доброволците се увеличава. Ситуацията става по-сложна поради увеличаването на температурите.

Президентът Росен Плевнелиев, кметът на града Иван Портних и областният управител Иван Великов, председателят на Общинския съвет Иван Луков, както и много граждани, дойдоха и изслушаха словото на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който както всички останали се просълзи докато казваше, че в "памет на тези невинни души, които не са били готови за смъртта, сред тях и деца, се отслужва тази молитва и това трябва да ни послужи като основание да живеем за Бога, защото не се знае в кой момент ще прекъснем живота си".

Днес във Варна започна връчване на заповеди за незабавно освобождаване на жилищни сгради, които са опасни. Вече са издадени 27 такива заповеди, а в приюта са настанени осем възрастни и шест деца. Дворовете, училищата и детските заведения в Аспарухово са почистени от кал. Днес и утре са неучебни дни и ще бъдат дезинфекцирани. До сряда ще бъдат отворени училищата и детските градини. Диагностично-консултативният център в Аспарухово работи нормално. Близо 1000 доброволци, сред които и много чужденци, работят за почистване. Постепенно обстановката се нормализира. Очаква се днес следобед областният управител на Варненска област Иван Великов да каже дали отменя бедственото положение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.