• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Ивет Лалова влиза в Комисията на атлетите към ЕАА

Ивет Лалова влиза в Комисията на атлетите към ЕАА

/КРОСС/ Европейската шампионка на 100 м от Хелзинки 2012 Ивет Лалова получи най-много гласове от жените за влизане в Комисията на атлетите към Европейската атлетическа асоциация (ЕАА). Гласуването бе по време на Евро 2014 в Цюрих, а кандидатите бяха предложени от националните си федерации.
„Гордея се с този избор на Ивет.Всичко което прави Ивет в нашия спорт я прави много популярна. Надявам се Лалова да бъде избрана от колегите си да е представителя на Комисията на атлетите в Състезателната комисия на ЕАА," коментира президентът на БФЛА Добромир Карамаринов.
В Цюрих от 1447 състезатели правото си на глас са упражнили 678, което е 46,86% от всички. При дамите Ивет събира 521 гласа, пред Езабеле Педерсен (Нор) - 401 и Хана Мария-Латвала (Финл) - 399 гласа. При мъжете първи е шведа Кристиян Олсон с 536 гласа, а освен него в комисията влизат още Никола Визони (Ит) - 379 гласа и Периклис Яковакис (Гър) - 360 гласа. На трето място в общото класиране е Изабела Педерсен (Нор).
Останалите двама члена на комисията (един мъж и една жена) ще бъдат избрани от президента на ЕАА Хансйорг Вирц.
За Ивет това ще е втори мандат в Комисията на атлетите, след този от 2006 до 2010. През 2006-а тя влезе от квотата на президента на ЕАА Хансйорг Вирц, след като при гласуването не получи достатъчно подкрепа от атлетите участващи на Евро 2006 в Гьотеборг. На първенството в Цюрих Ивет зае пето място на 100 м, като само силния насрещен вятър я лиши от заслужен медал. Тя бяга и в полуфинала на 200 м и в този на 4 х 100 м., съобщи bTV.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.