• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Близнашки: Трябва да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието

Близнашки: Трябва да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието

/КРОСС/ Организацията и поддържането реда при произвеждането на изборите беше основна тема на Националното съвещание на ръководството на Министерството на вътрешните работи, което се провежда в столицата. Гост на съвещанието беше министър-председателят проф. Георги Близнашки, който даде висока оценка за работата на МВР по подготовката на изборния процес.

„Изправени сме пред сложни задачи, основната от които е нормалното произвеждане на изборите. Преди това обаче трябва да стабилизираме всички обществени системи", заяви премиерът и беше категоричен, че за протичането на нормален изборен процес е необходима спокойна обстановка в страната.

Министър-председателят апелира структурите на Министерството на вътрешните работи, освен основните си функции по осигуряването на нормалното протичане на изборния процес, да се концентрират върху пресичането на търговията с гласове.

За целта е необходима превантивна работа, а гражданите да бъдат насърчени да съдействат на правоохранителните органи за предотвратяване на този тип престъпления, тъй като те представляват посегателство върху политическите им права. Наш дълг и отговорност е да покажем нетърпимост към тези явления", подчерта премиерът и заяви твърдата си подкрепа за работата на МВР.

„Трябва да покажем, че органите на реда не се страхуват от задкулисието. Стоя зад вашата работа и очаквам изборите да възвърнат доверието на гражданите в собствените им институции", каза още проф. Георги Близнашки пред ръководния състав на Министерството на вътрешните работи.

Пред журналисти министър-председателят обяви, че работата по подготовката на изборите върви по план, а следващата седмица се очаква да започне работа Изборният борд към Министерския съвет.

На съвещанието бяха обсъдени още оперативната обстановка в страната, предприеманите действия за преодоляване на последиците от бедствията, действията на МВР в борбата срещу организираната престъпност.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стефан

Тези избори са много важни за страната и дано нанарода бъде позволено да направи избора си честно, а не вота му за пореден път да бъде опорочен, все пак много добре си спомняме аферата Костинброд. . . .

19.08.2014 19:03:39

Емил

Това сега действие на Близнашки ли е или на началника му Бойко, който просто го ползва за лице на операцията?

19.08.2014 19:03:29

Цеци

След като рейтинга им стремглаво пада от момента на назначавенето им, най-сетне кабинета се сети да направи нещо, което да спечели някакво одобрение. Лошото е, че се вижда, че това е продиктувано по-скоро от стремеж за рейтинг, а не от желание за работа

19.08.2014 19:03:18

Тони

Близнашки и хората му са назначени от Плевнелиев, за да подсигурят лесни избори за ГЕРБ и това е поредната стъпка към реализацията на тази единствена реална цел за този кабинет

19.08.2014 19:03:09

Алек

Това е първото нещо направено от кабинета, което да не е пълна излагация. Надявам се, че като се появи повече ясното по случая ще си остане така

19.08.2014 19:03:00

Марин

Имам усещането, че това правителство само разчиства съперниците на ГЕРБ за купуване на гласове

19.08.2014 19:02:51

Бошето

Въпреки мнимите резултати още не съм сигурен, че служебния кабинет ще се справи със ситуацията

19.08.2014 19:02:41

Весо

Не разбирам само, защо Близнашки позволява името му да бъде разрушено заради този пост, който му подари марионетката на ГЕРБ-Плевнелиев

19.08.2014 19:02:31

Пламен

Ами на Бойко и ГЕРБ кога ще им дойде времето?

19.08.2014 19:02:22

Стоян

Да се надяваме, че Близнашки ще подхожда към всяка подобна ситуация еднакво, а не селективно

19.08.2014 19:02:12

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.