• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Renault представя лимитирана версия на Clio по време на A to JazZ

Renault представя лимитирана версия на Clio по време на A to JazZ

За втора поредна година Renault България подкрепя A to JazZ, единствения джаз фест на открито в София, който ще се проведе от 27 до 29 юни в Южен парк 2, зад басейна Спартак. Тази година събитието събира на една сцена световни джаз имена, творящи в етно жанра.

По време на фестивала, Renault ще представи лимитираната версия на Clio, чиито продажби стартираха в началото на юни и градският кросоувър, Renault Captur, който представлява уникална смес от MPV, SUV и хечбек.

Clio Limited се отличава с изтънчени сиви екстериорни и интериорни детайли. Поръчките на 70-те лимитирани бройки стартират през юни, а освен от ценовото предимство, клиентите ще могат да се възползват и от промоционалния лизинг с лихва 2,99%. Clio Limited е базирано на ниво на оборудване Expression, но го надгражда със затъмнени прозорци, черен лак на капаците на огледалата, страничните ленти и задната решетка, хромирани лайстни, джанти 16-инчови, черни Passion, фарове за мъгла, преден подлакътник. Също така, Clio Limited предлага интериорен пакет Сиво Касиопея, който добавя сиви акценти по волана, аераторите и лайстните на вратите, докато седалките са с изцяло новата тапицерия - Limited. Хромиран бадж "Limited", обозначаващ лимитираната версия, е поставен на вратите отвън, а отвътре серията е обозначена от брандирана лайстна на праговете на предните врати.


Градският кросoувър също ще бъде представен на зрителите на фестивала. Макар и компактен, Renault Captur е особено просторен. Плъзгащата се задна седалка-пейка предоставя идеален баланс от пространство за вас и вашия багаж с максимален товарен капацитет от 455 дм3. Две гениални иновации в пътническото отделение подчертават практичния характер на Captur. Голяма подвижна жабка - тип чекмедже, която е лесно достъпна от водача и побира 11 литра, може да побере дори дамската чанта на приятелката ви. А наличността на свалящи се тапицерии на седалките, които се свалят и слагат отново с цип, след като бъдат изпрани в пералня, ще улесни живота на всеки татко. Техноманиаците ще оценят високо 7-инчовата мултимедийната навигационна система Media Nav която позволява лесен достъп до множество практични функции: навигация Nav N Go с 2D и 3D визуализация, музика с аудио стрийминг и безжично телефониране чрез Bluetooth. Повдигнатата шофьорска позиция е едновременно комфортна и вдъхваща увереност, което важи и за пасивните системи за сигурност, пътно поведение и спирачен път, на които държи всеки един шофьор.

Хедлайнерът в четвъртото издание на A to JazZ Festival, гениалният американски басист Ричард Бона, ще представи пред ученици и студенти в Националното музикално училище в София своеобразна музикална лекция, наречена от самия него „Музикалната клиника на Бона". Звездата ще разкаже за своята кариера и музикални стилове, които майсторски преплита с джаз и традиционни африкански мотиви. Пред аудиторията, роденият в Камерун басист, ще покаже и вокални техники - той пее предимно на родния си език, но и на английски. Музикантът ще разкрие също и любопитни факти от многото си колаборации през годините - с Боби Макферин, Джо Завинул, Джордж Бенсън и Чака Кан. Лекцията на Бона ще се проведе на 29 юни от 11:00 до 12:30 ч. в концертната зала на музикалното училище на ул. "Оборище" 17. След нея виртуозът ще направи саундчек преди грандиозното си шоу в Южния парк. Заедно с афро-кубинската си банда Mandekan Cubano той ще бъде хедлайнер в третата вечер (29 юни) от тазгодишния A to JazZ Festival. Единственият джаз фест на открито в София се провежда вече традиционно в Южен парк 2, зад басейна Спартак в последния уикенд на юни. Тази година събитието събира на една сцена световни джаз имена, творящи в етно жанра.

За втора поредна година A to JazZ Festival предоставя възможност за развитие на разностранни таланти на децата в рамките на съпътстваща си програма наред с основната сцена. През уикенда на 28 и 29 юни малчуганите ще имат възможност да се включат в няколко различни образователни модула напълно безплатно в приятната градина на One More Cinema (на ъгъла на бул. "Фритьоф Нансен" и бул. "Патриарх Евтимий").

В зависимост от интересите си децата ще могат да избират измежду три тематични направления: ‘'Изработване на маракаси и сценография", „Разучаване на текст и работа по изпълнението му" и „Изучаване на jazz, етно танц". Заниманията ще се провеждат между 10 и 16 ч. и в двата дни. Записванията ще стават на място. След края на лекционната част най-малките фенове на джаза ще представят наученото пред публика в едно истинско представление пред родители и приятели, така че заедно да усетят магията на сцената.

Програмата на детската музикална работилница е разработена съвместно от екипа на A to JazZ Kids и Детската академия за сценични изкуства на Пол Маккартни LIPA 4:19 - филиал България. Образователна институция с богат опит в обучаването на деца между 4 и 19 г. в сценичните изкуства, академията е част от водещия университет Liverpool Institute for Performing Arts, Великобритания.

В четвъртото си издание A to JazZ Festival е с още по-богата музикална програма - с цели три концерта на вечер.

Събитието ще бъде открито на 27 юни (петък) в 18 ч. от проекта на Музикална къща БНР Jazzophonia начело с маестро Антони Дончев, диригент на Биг бенда на Българското национално радио. След това на сцената ще се качи испано-кубинският фламенко септет на Хавиер Масо Карамело. Заедно с музикантите на Пако де Лусия, сред които звездата на фламенкото Израел Суарез "Ел Пираня", ще направят завладяващ трибют на легендарния испански китарист. На 28 юни пък ще можем да се насладим на младите ни надежди Михаил Филипов квинтет и проекта на големия ни саксофонист Димитър Льолев „Родопология", повлиян от магическия полъх на Родопа планина. Перлата в короната на втората фестивална вечер ще бъде емблематичният за португалската Кабо Верде сцена Тито Париш с неговата акустична формация. В заключителната трета вечер сцената ще загреят страстната фламенко група Banda Del Padre и българското Етно джаз трио, обединяващо акордеониста Петър Ралчев, краля на перкусиите Стоян Янкулов - Стунджи и един от най-добрите ни изпълнители на китара и тамбура Ангел Димитров. Кулминацията в тази наситена с емоции вечер ще бъде появата на големия Ричард Бона заедно с атрактивните музиканти от Mandekan Cubano, които ще превърнат третия ден от фестивала в празник на автентичните африкански и южноамерикански ритми.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.