• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Кадиев: По всяка вероятност дупката в бюджета ще бъде дори по-голяма

Кадиев: По всяка вероятност дупката в бюджета ще бъде дори по-голяма

/КРОСС/ "Абсолютно убеден съм, че 50% от избирателите ще гласуват преференциално. Хората трябва да покажат отношение. Възлагам големи надежди, защото има потенциално буквално за революция в българската политика." Това каза пред Кошлуков депутатът от 42-то НС Георги Кадиев.

Според него е нормално, когато излизаш от тежко управление с много критики срещу теб да има позагубена мотивация, а ако нещо може да мотивира хората в БСП в момента това е преференциалния вот.

„Да обясняваме на хората, че ще правим „Белене" или нещо друго... Нормалният въпрос тогава е защо не сме го направили.", отбеляза Кадиев като добави, че реалният отговор на въпроса трябва да дойде от бившия енергийния министър.

Кадиев отбеляза, че проблемите в банковата сфера се отразяват и на икономиката. По думите му 30% от най-големите предприятия на България са със сметки в КТБ и те започват да изпитват трудности, когато банката затвори.

„По всяка вероятност дупката в бюджета ще бъде дори по-голяма. НАП очакваха около 200 млн. неизпълнение през април. Мисля, че ще става все по-тежко.", заяви депутатът. „Можете да понатиснете някои копчета, да запушите някои дупки, но за един месец кой знае какво не можете да направите.", допълни Кадиев.

Той подчерта, че до последно не е имало директор на Агенция „Митници" за борба с контрабандата. „Мястото си остана празно и в момента няма такъв. Едно от обясненията, които „Митници" дадоха, че бил спрял „Нефтохимн" през април месец и има стотина милиона неизпълнено ДДС.", обясни Кадиев.

Според него държавата ще се справи, ако дупката в бюджета е само 1 млрд. Проблемът обаче е, че не знаем колко ще са дупките в КТБ, дали и колко ще трябва да се финансира там от държавата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.