• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Калфин не отстъпва от коледните пенсии

Калфин не отстъпва от коледните пенсии

/КРОСС/Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин ще настоява пред правителството пенсионерите да получат коледни добавки. За работещите от първа и втора категория труд догодина няма да има промяна в условията за пенсиониране и плащане на пенсиите.

Ивайло Калфин не отстъпва от намерението да се бори за коледни добавки на пенсионерите през този декември.

Абсолютно. Това е една от темите, по които ще говорим, включително свързани с разчетите на бюджета до края на годината. Трудно ми е в момента да ви кажа какви са възможностите, какво е състоянието и в НОИ за допълнителни плащания. Моля ви, дайте ми една седмица, каза той. 

Предложението, което ще направи в пенсионната реформа, е да има още една година замразяване на сегашните условия за пенсиониране и за получаване на пенсиите при работещите първа и втора категория труд.

Искането за замразяването на сегашното положение през следващата година се налага по очевидни причини. Те са свързани с възможностите на частните пенсионни фондове. Тази политическа декларация, на която се основава правителството, има една, съзнавам доста амбициозна задача, цялостната пенсионна реформа да бъде договорена, тя е уточнена в рамките на 2015-а година, обясни новият социален министър. 

Дали ще се повиши от догодина възрастта за пенсиониране при масовата трета категория ще стане ясно скоро, обеща Калфин. Той определи ресора си като изключително труден, но за него е важно да се постигат видими резултати.

Да се виждат тези резултати с пълното съзнание, че трудът, социалната сфера, особено в тази икономическа среда, това е един изключително тежък ресор с много очаквания към него и с ограничени ресурси, посочи Калфин. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Коледни добавки и коледни пенсии са различни неща. Коледни добавки сигурно означава по 15 лв. и то не за всички. Калфин ще се бие до посиняване в гърдите колко много е направил за пенсионерите, а по същото време депутати, магистрати, политици, общинари и наши хора на ключови места ще получат многохилядни "добавки" към "скромните" си доходи.

07.11.2014 22:09:07

Да живее 7-ми ноември - Денят на Великата октомври

Калфата е долен мръсен измекяр и родоотстъпник

07.11.2014 16:27:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.